Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_681o2odsjpjl75l32sd59u2dv7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Leasevergelijk: Peugeot 3008 versus Audi Q2


| Door:

Leasevergelijk: Peugeot 3008 versus Audi Q2

Dat Audi en Peugeot nog eens directe concurrenten zouden worden. Met de nieuwe 3008 zit Peugeot iets hoger dan waar ze normaal in de markt opereren, terwijl Audi met de Q2 juist iets naar beneden gaat. Hoe verhouden beide auto’s zich tot elkaar?

Voor beide merken zijn deze twee auto’s iets anders dan gebruikelijk. Voor Peugeot is de nieuwe 3008 – samen met de nieuwe 5008 – de eerste SUV die ze maken. De auto vervangt een MPV-achtige, een segment dat Peugeot verlaat. Audi begeeft zich met de Q2 voor het eerst in het segment van de compacte SUV’s en ook qua design gooit de Q2 het over een andere boeg. Het is nadrukkelijk een Audi die op geen andere auto van het merk lijkt. Of deze keuzes voor beide merken een succes gaan worden moet nog blijken, maar de voortekenen zijn positief.

Motoren

Bij de Peugeot begint het motorenaanbod bij de 1.2 Puretech. Die motor levert 131 pk en is via een handgeschakelde zesbak gekoppeld aan de voorwielen. Bij de Audi begint het bij een 1.4 TFSI met 150 pk. Die heeft eveneens voorwielaandrijving en een handgeschakelde zesbak. Beide zijn benzinemotoren. De kleinste diesel bij Peugeot is de 1.6 Blue HDI met 120 pk, gekoppeld aan dezelfde handgeschakelde zesbak. Bij Audi begint het dieselaanbod met de 1.6 TDI met 116 pk, die dan ook weer is gekoppeld aan de handgeschakelde zesbak.

De dikste benzinemotor in de auto’s is bij de Peugeot de 1.6 eTHP met 165 pk, gekoppeld aan een zestrapsautomaat. Bij de Q2 wordt het een 2.0 TFSI met 150 pk en een zeventrapsautomaat. De dikste diesel in de 3008 is de 2.0 Blue HDI met 180 pk en in de Audi is dat de 2.0 TDI met 190 pk. De Peugeot heeft ook hier een zestrapsautomaat, waar die van de Duitser zeven trappen heeft.

Prijzen

Als we naar de vanafprijzen kijken, ontlopen beide auto’s elkaar niet veel. De Peugeot 3008 is er vanaf 29.050 euro en de Audi staat vanaf 30.990 euro in de showroon. Ook bij de laagst mogelijke leaseprijzen zijn de verschillen klein: 415 euro versus 435 euro per maand. Kijken we naar de optielijsten voor deze basisversies, dan valt op dat die van de Audi vele malen langer is dan die van de Peugeot. Ook zijn de optieprijzen bij Audi hoger. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Audi met optiepakketten werkt en Peugeot met losse opties, dat vertekent het beeld wel een beetje. Feit blijft echter dat van de basis-Q2 al gauw een veel duurdere auto is te maken dan van de basis-3008.

Uitrusting

De standaarduitrusting van beide auto’s is vergelijkbaar. Beide beginnen met stoffen bekleding, neerklapbare achterbank en elektrische en verwarmde zijspiegels. Aan veiligheidssystemen biedt de Peugeot EBA-noodremassistentie, waar de Audi het Pre Sense-systeem levert. De Peugeot beschikt standaard wel over meer airbags. Beide beginnen met stoffen bekleding, maar de Audi heeft wel standaard een lederen stuurwiel. De Peugeot biedt verder standaard elektrische zijruiten, een armsteun achterin, in hoogte verstelbare voorstoel en een skiluik in de achterbank. De Audi biedt standaard warmte werend glas. Het multimedia van beide auto’s is vergelijkbaar en bestaat bij beide hoofdzakelijk uit een radio met de basis voor telefoonaansluitingsmogelijkheden. Aan de buitenkant staan beide auto’s op 17-inch velgen, maar alleen bij de Audi zijn die standaard van lichtmetaal.

Conclusie

De Peugeot biedt met 520-1.580 liter wel meer bagageruimte dan de 405-1.050 liter van de Audi, maar de Peugeot is ook wel een flinke slag groter. De Peugeot en de Audi zijn verder verassend goed aan elkaar gewaagd. De Peugeot is iets goedkoper, maar veel ontlopen de nieuwkomers elkaar niet. De auto’s zijn beide flink aan te kleden, het motorenaanbod komt in grote lijnen overeen en kwalitatief zijn er ook niet al te veel verschillen. De Peugeot is groter en daarmee het meest geschikt voor gezinnen, maar het lijkt ook voor een groot deel een keuze te worden op basis van welke je het leukste vind of welke het beste bij je past. De Peugeot biedt misschien iets meer voor het geld, maar wellicht dat de Audi je als auto meer aanspreekt. Kijken welke van de twee voor jou het voordeligst is te leasen? Stel de auto’s naar wens samen en bekijk en vergelijk alle tarieven eenvoudig in onze leasevergelijker.

Lease de Peugeot 3008 5d

Peugeot 3008 5d
Peugeot 3008 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_681o2odsjpjl75l32sd59u2dv7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0