Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/7449204355695e6ce3f13a4ec1166a036a4b7d75): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Volvo komt met DRIVE-E driecilinder turbomotor


| Door:

Ook Volvo aan de bak met driecilinders

Volvo gaat vrolijk verder met het downsizen van de motorfamilie. Vandaag kondigt het merk officieel de komst van een driecilinder aan. We zien deze turbomotor terug in nieuwe modelseries, maar ook de 60-serie. De eerste prototypes worden momenteel getest.

De driecilinder is gebaseerd op de DRIVE-E motorfamilie en zal naar verwachting gebaseerd zijn op de huidige tweeliter benzine turbomotor met vier cilinders. Reken dus op een cilinderinhoud van 1,5 liter. Met deze basis kan Volvo nog altijd ruim voldoende vermogen presenteren.

Zodoende vindt de driepitter zijn weg naar toekomstige compacte modellen die zijn gebaseerd op het CMA-platform, komt ook toe aan de 60-serie. Zodra de nieuwe kracht op de markt komt voldoet hij ook aan de Euro7-emissienorm, die pas over een aantal jaar intreedt.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0