Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_r3slpa4j6upuei8jhfuogr0mu4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/c9dfa0527c95165520dc158ad1a39448058540d3): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
BMW 2 Serie Coupé krijgt driecilinder als instapper


| Door:

BMW 2 Serie Coupé krijgt driecilinder als instapper

BMW stopt volgend jaar de 1,5 liter driecilinder uit de Mini Cooper ook in de 2 Serie Coupé. Dat wordt de nieuwe instapmotor van BMW's kleinste coupé.

218i

Vanaf maart is de 184 pk sterke 220i niet langer de instapper van de 2 Serie Coupé. Dan komt namelijk de 218i in het gamma. Zoals al een tijd het geval is, komt de modelnaam niet overeen met de motorisering. Hij heeft namelijk de 1,5 liter driecilinder turbomotor met 136 pk 220 Nm. Die motor was al leverbaar in de 2 Serie Active Tourer en Mini Cooper. Nu wordt hij voor het eerst ook gekoppeld aan achterwielaandrijving.

Standaard

Dat het de instapper is, doet overigens weinig af aan de standaarduitrusting. De 218i Coupé krijgt namelijk altijd automatische airconditioning, een BMW Professional audiosysteem, lichtmetalen verlgen, een iDrive systeem met 6,5 inch display en een regensensor. Standaard heeft hij een handgeschakelde zesbak, maar zoals bij praktisch alle andere modellen van BMW, is hij ook leverbaar met een achttraps automaat.

20% bijtelling?

De BMW 2 Serie Coupé is leverbaar met 20% bijtelling, maar alleen als je kiest voor een dieselmotor. De 218d in combinatie met een automaat heeft namelijk een uitstoot van 111 gram CO2 per kilometer en de 220d heeft handgechakeld 107 gram CO2 per kilometer en 99 gram CO2 per kilometer als automaat. Volgend jaar blijft dus alleen de 220d leverbaar met 20% bijtelling. De 218i heeft een te hoge uitstoot om eraan te voldoen. Hij heeft namelijk een CO2-uitstoot die tussen de 118 en 130 gram CO2/km ligt. Dat hangt allemaal af van de uitvoering en de gekozen wielen.

Meer uitvoeringen

De 2 Serie Coupé krijgt ook andere uitvoeringen: Model Essential biedt onder meer Cruise Control met automatische remfunctie en Park Distance Control. De Model Sport moet juist sportiever zijn en krijgt , sportstoelen en de Driving Experience Control met een SPORT+ modus. Het model is te herkennen aan de glanzend zwarte spiegelkappen en de grille met acht spijlen in elke nier. 

Bij de Model Luxury zijn dat elf spijlen per kant. Op deze versie, met een op luxe en elegantie gerichte uitrusting, zijn de luchtinlaten met chroom omlijst. Het interieur is met leder bekleed en afgewerkt met houten sierstroken en zilverkleurige accenten. De Model M Sport biedt behalve de meest complete uitrusting ook een verlaagd M Sport onderstel (10 mm), 17-inch M Sport wielen en het M aerodynamic pakket met vergrote luchtinlaten en zijskirts. Ook het interieur is sportief aangekleed met enkele opties en accessoires van BMW M Sport.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_r3slpa4j6upuei8jhfuogr0mu4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0