Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_seru1dc3fs5577jn5vovnimu53, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
20% bijtelling voor nieuwe Mazda6 in 2015


| Door:

Vernieuwde Mazda6 met 20% bijtelling in 2015

Mazda heeft de vernieuwde Mazda6 naar verwachting eind februari in Nederland. Belangrijk nieuws: voor 2015 houdt het faceliftmodel 20% bijtelling voor zakelijk rijders. Nieuw in het Skylease-gamma is de Skylease GT uitvoering.

De facelift van de Mazda6 mag dan optisch niet zoveel om het lijf hebben, het interieur is flink opgewaardeerd en daarnaast zit de middenklasser vol met nieuwe veiligheidssystemen. Mazda geeft de Mazda6 van LED-koplampen en breidt daarnaast de veiligheidsuitrusting uit met dodehoekdetectie en rijstrookdetectie met stuurcorrectie en vibratie in het stuur. Een andere primeur voor Mazda is het Driver Attention Alert en Smart City Brake Support Forward / Reverse. Adaptieve cruise is wederom beschikbaar. Het interieur is opnieuw ingericht met MZD infotainment, een elektrisch bediende handrem en een head-up display. 

 

SkyLease-uitvoeringen

Hoewel niet voor Nederland, zijn sommige uitvoeringen daarnaast ook beschikbaar met vierwielaandrijving. De 2.2 liter SkyActiv-D 150 diesel blijft voor ons land interessant omdat hij ook in 2015 in aanmerking komt voor 20% bijtelling. Zowel als Wagon als Sedan. Die 150 pk diesel wordt uiteraard geleverd in de SkyLease uitvoering, waarbij Mazda voorziet in een aantrekkelijke uitrusting voor zakelijk rijders. De Mazda6 SkyLease beschikt onder andere over 17-inch lichtmetalen velgen, dual zone climate control, LED-achterlichten, MZD Connect, navigatie, lederen stuurwiel en pookknop, privacy glass, Smart City Brake Support, licht- en regensensor, Mazda audio (radio/CD/MP3/USB/AUX, zes speakers), mistlampen en cruise control. Deze uitvoering is als Sedan leverbaar vanaf  33.490 euro. De Sportbreak is 1000 euro duurder.

De Mazda6 Skylease+ is 1350 euro duurder en voegt hieraan toe: verwarmbare voorstoelen, parkeersensoren vóór en achter, Blind Spot Monitoring, adaptieve bochtenverlichting en DAB+ radio. Ook  is de SkyLease+ voorzien van de nieuwe GT-M grille, voorbumper en LED-achterlichten, evenals LED-verlichting voor de koplampen, dagrijverlichting en mistlampen.

Nieuw is de zakelijke topuitvoering Mazda6 Skylease GT, met een meerprijs van 1150 euro. Ten opzichte van de Skylease+ biedt deze als extra’s Bose audio met 11 speakers, keyless entry, zwartlederen interieur en elektrisch verstelbare voorstoelen, beide in hoogte en diepte verstelbaar, plus een elektrisch verstelbare lendensteun en een geheugenfunctie op de bestuurdersstoel. Daarmee komt de prijs voor deze uitvoering op 35.990 euro voor de Sedan en 36.990 euro voor de Sportbreak.

De volledige prijslijst van de Mazda6 2015 zal later deze maand bekend worden gemaakt. Duidelijk is wel dat Mazda met de Skylease-uitvoeringen net iets onder de prijzen van concurrenten zoals de nieuwe Mondeo en Passat zit. 

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_seru1dc3fs5577jn5vovnimu53, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0