Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_u65vvj3o5b862teb44ec3833h7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/65ea60922513531749788031ba44b40e9b931bfb): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Autotest BMW X3 xDrive 30d


| Door:

BMW X3 gaat voort op de bekende weg

Al drie generaties van de X3 lang draait BMW mee tussen de middelgrote SUV’s. Sterker nog, bij lancering van de eerste oplage was dit model de enige. Zonder dat de bestaande X3 direct de aanleiding gaf tot grote verbeteringen, zet BMW toch een volledig nieuwe versie neer die gebruik maakt van het onderstel van de 5-serie.

Auto’s als de Audi Q5, Mercedes-Benz GLC en Volvo XC60 zijn beslist hardlopers op de markt en nemen een aanzienlijk deel van de verkoopsuccessen van de respectievelijke merken voor hun rekening. Bij BMW is dat met de X3 al niet anders. Een actuele versie is een voorwaarde voor succesvol doorgaan. De uitstraling van de auto is niet zo bijster veel veranderd, de X3 is immers een statement en moet dat vooral blijven. De afmetingen zijn bescheiden toegenomen, waarbij vooral opvalt dat de wielbasis met een structureel aantal centimeters groeide. Dat is een voorwaarde voor meer binnenruimte. De nieren lijken wel steeds groter te worden. Verder heeft de auto ‘kieuwen’ op de voorspatborden voor een betere luchtgeleiding langs de remmen. Vanuit alle hoeken komt het allemaal uiterst vertrouwd over.

Interieur

Dat geldt eveneens voor het interieur. De materialen en verschillende componenten zijn bekend uit andere modellen van het merk. Vooral op elektronisch vlak volgt de X3 volledig de 5-serie die met name op het vlak van autonome functies een flink stap voorwaarts zet. De auto blijft bijvoorbeeld keurig tussen de lijnen op de weg en heeft actieve cruise control. Dat functioneert tot aan stilstand en werkt uitermate comfortverhogend in files. Mooi is ook de koppeling tussen de gekozen onderstelafstemming en GPS. Als de BMW in een sportieve stand staat, gaat ie in dorpen en steden toch heel soepel over verkeersdrempels. De meeste materialen zijn van een hoogwaardige kwaliteit, zachte kunststoffen, hout of andere fraaie accenten. Meer naar de onderkant neemt hard plastic het over. De bediening van BMW iDrive gaat met behulp van de draaiknop waarop ook met de vinger geschreven kan worden. Verder kunnen diverse functies met de spraak worden ingesteld en ‘verstaat’ het systeem ook handgebaren.

Karakters

BMW lanceert de nieuwe X3 met 4- en 6-cilinder motoren, zowel benzine als diesel. In dit geval staat een X3 xDrive 30d gereed. Het gaat om de bekende 6 cilinder 3 liter diesel die in dit geval een vermogen levert van 265 pk en vooral weet te overtuigen met een vorstelijk koppel van 620 Nm. Daarmee zet de nieuwe BMW meer dan vlotte prestaties neer en blijft onder alle omstandigheden mooi rustig. De 8-traps ZF-automaat kennen we ook al langer en schakelt zonder het te laten merken. Een fijne aandrijflijn die zijn krachten verdeeld over alle wielen. Het geboden comfort is sterk afhankelijk van de gekozen instelling van het onderstel. Daarom biedt de X3 tal van karakters in dezelfde behuizing van comfortabel tot Sport+ en natuurlijk een Eco-stand om brandstof te sparen.

Prijzen

Door het instelbare onderstel en de daaraan gekoppelde reacties op besturing en gaspedaal biedt de BMW X3 een brede range qua instellingen, van comfortabel tot sportief. De auto is weer helemaal up-to-date en kan de concurrentie met de nieuwe Audi Q5, Mercedes-Benz GLC en Volvo XC60 weer helemaal aan. De prijslijst begint bij de X3 xDrive 20i voor 59.995 euro. De 20d kost met 68.395 euro flink wat meer. De stap naar deze zescilinder is fors en gaat naar 79.595 euro. En daarna kan het stapelen met de vele opties beginnen.

Conclusie

Een opvolging voor de BMW X3 leek wellicht nog helemaal niet nodig, maar BMW blijft graag in het segment voorop lopen. De nieuwe X3 is op tal van punten verder verfijnd en volgt vooral op elektronisch vlak de nieuwe 5-serie, waarmee de auto ook zijn bodemgroep deelt. Qua formaat en ruimteaanbod blijft alles ongeveer bij het oude.

Lease de BMW X3 5d

BMW X3 5d
BMW X3 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_u65vvj3o5b862teb44ec3833h7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0