| Door:

Onthuld: de nieuwe SEAT Ibiza

SEAT heeft het doek getrokken van de nieuwe, vijfde generatie Ibiza. De auto is op de nodige punten verbeterd. Volledig nieuw is een aardgasversie.

SEAT heeft nieuwe, vijfde generatie van de Ibiza onthuld. Het design is vooral een evolutie van het huidige model, waarbij de auto wat scherpere en sportievere lijnen heeft gekregen. De auto ligt met zijn design weer helemaal op één lijn met de andere recent vernieuwde of nieuw geïntroduceerde SEAT-modellen.

Interieur

Doordat de wielbasis 9,5 centimeter langer is geworden, is er meer interieurruimte ontstaan. De bagageruimte groeide naar 355 liter. Een nieuw platform zorgt ervoor dat de auto een stijvere carrosserie heeft gekregen. Verder zijn rijgeluiden in het interieur flink verminderd.

Uitrusting

Het instapmodel voor de nieuwe Ibiza is de Reference. Daar direct boven staat de Style. Het topmodel qua sportiviteit wordt de FR. Op het gebied van luxe is dat de Xcellence. De topmodellen zijn voorzien van full-LED-verlichting rondom. Ook in het interieur is LED-(sfeer)verlichting te vinden. Voor het infotainment is een 8-inch touchscreen met glazen scherm in het dashboard te vinden (niet standaard). De smartphone kan verbonden worden met Apple CarPlay en Android Auto. Ook is er een inductielader.

Rijhulpsystemen

De nieuwe generatie Ibiza is al dan niet standaard voorzien van onder andere Front Assist, dat de auto afremt als dat nodig is en de bestuurder dat niet zelf doet, het iets uitgebreidere Emergency Assist, adaptieve cruise control, keyless entry en verbeterde parkeersensoren met achteruitrijcamera.

Motoren

Het aanbod aan benzinemotoren bestaat uit de 1.0 MPI met 75 pk. Daarboven volgt de 1.0 TSI met 95 of 115 pk. De 1.0 TSI is er ook met 90 pk en dat is de motor die is te vinden in de volledig nieuwe aardgasversie van de Ibiza. Aan het eind van het jaar wordt het aanbod uitgebreid met een nieuwe 1.5 TSI met een vermogen van 150 pk. De dieselrijder kan kiezen voor de 1.6 TDI met 95 of 115 pk.

De motoren tot 95 pk hebben standaard een handgeschakelde transmissie met vijf verzetten, de motoren boven de 95 pk hebben er standaard zes. Ook is bij de motoren met meer dan 95 pk een zeventrapsautomaat leverbaar.

Introductie

De driedeursvariant van de Ibiza is met de nieuwe generatie komen te vervallen. De auto is er dus alleen als vijfdeurs, maar of daar ook weer een stationvariant bij hoort blijft nog even in het midden. De nieuwe Ibiza zal debuteren op de aanstaande Autosalon van Genève in maart. De voorverkoop zal vervolgens starten in april, waarna de auto in juni leverbaar is.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0