| Door:

Prijzen bekend voor de nieuwe BMW 5 Serie-uitvoeringen

Met de ingang van maart introduceert BMW enkele nieuwe motorenvarianten voor de nieuwe 5 Serie sedan. Van die nieuwe uitvoeringen zijn nu de prijzen bekendgemaakt.

Per 1 maart wordt het BMW 5 Serie-aanbod uitgebreid met drie nieuwe motorenvarianten. Een daarvan is de BMW 520d Efficient Dynamics Edition. Die zal in de prijslijst te vinden zijn vanaf 58.296 euro.

BMW 530e iPerformance

Een andere nieuwe uitvoering is de plug-in hybridevariant van de 5 Serie. Die heeft een systeemvermogen van 252 pk. Doordat de viercilindermotor wordt ondersteund door elektrotechniek heeft de auto een theoretisch verbruik van slechts 1,9 liter per 100 km. De CO2-uitstoot bedraagt 44 g/km. De volledig elektrische rijmodus kan tot 140 km/h worden gebruikt. Met de verbrandingsmotor erbij gaat de auto door tot 235 km/h. BMW noemt een actieradius van 650 kilometer en vermeldt dat dat al praktijkwaarden zijn.

De batterij heeft een capaciteit van 9,2 kWh. Via een normaal stopcontact kan de auto binnen vijf uur worden opgeladen. Met een BMW i Wallbox duurt dat drie uur. Verder is de auto voorzien van eDrive Services, dat onder andere laadpalen in de buurt laat zien en waarmee de laadstatus van de auto in de gaten kan worden gehouden. De BMW 530e iPerformance is er vanaf 61.581 euro.

BMW M550i xDrive

De laatste nieuwe toevoeging aan de 5 Serie-aanbod is de M550i met xDrive-vierwielaandrijving. Deze uitvoering vormt het topmodel qua sportiviteit, na de nog niet onthulde M5. De M550i is voorzien van een V8 met een vermogen van 462 pk. De M550i heeft een adaptief M-onderstel. Ook is er een M Sport-uitlaatsysteem. De sprint naar de 100 km/h is in precies vier seconden afgerond. Standaard is de M550i uitgerust met het M Sport-pakket. De BMW M550i xDrive is er vanaf 123.297 euro.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0