Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_kpnpusmfasp22rsllvpdrvtgb6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
De nieuwe Toyota Yaris in detail


| Door:

De nieuwe Toyota Yaris in detail

Nadat Toyota eerst de nieuwe sportversie presenteerde, heeft de vernieuwde Toyots Yaris zich nu ook in standaarduitvoering aan de wereld laten zien.

Toyota heeft de Yaris van een flinke facelift voorzien, waarbij vooral de achterzijde opvalt. De achterlichten lopen nu door over de achterklep. Op de optielijst zijn enkele nieuwe carrosseriekleuren en nieuwe 15- en 16-inch lichtmetalen velgen verschenen. Door enkele onderhuidse aanpassingen is de nieuwe Yaris ook stiller geworden. In het interieur is de ergonomie verbeterd en hebben de displays een nieuwe interface. Standaard is nu Toyota Safety Sense, een veiligheidspakket met daarin onder andere autonome (nood)remassistent, rijstrookassistent, automatisch grootlicht en (optioneel) verkeersbordenherkenning.

Nieuwe uitvoeringen

Bij deze facelift horen ook enkele nieuwe uitvoeringen. Een daarvan is de nog altijd naamloze sportversie van de auto. Voor wie een beetje op wil vallen is de Yaris Bi-Tone, die zoals de naam al doet vermoeden is voorzien van een tweekleurige carrosserie. Ook de kleuren in het interieur zijn op de carrosserie afgestemd. Op gebied van luxe worden de uitvoeringen Executive en Premium aan het aanbod toegevoegd.

Nieuwe benzinemotor

Het motorenaanbod begint nog steeds met de 1.0-liter benzinemotor. De huidige 1.3-liter wordt met de facelift vervangen door een nieuwe 1.5-liter benzinemotor. Ook de hybrideversie van de Yaris is weer in de prijslijst te vinden.

Prijzen

Over die prijslijst gesproken, het laagste bedrag dat daarop te vinden is, is hetzelfde gebleven. Ook na de facelift is de Yaris er vanaf 14.495 euro. De nieuwe Bi-Tone staat vanaf 21.295 euro in de lijst en de eveneens nieuwe Executive kost minimaal 20.995 euro. Toyota noemt zelf een private leaseprijs vanaf 259 euro per maand.

Marktintroductie

Nadat Toyota de vernieuwde Yaris voor het eerst aan het publiek toont op de Autosalon van Genève in maart, staat de auto begin mei bij de dealers.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_kpnpusmfasp22rsllvpdrvtgb6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0