| Door:

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe E-Klasse Cabriolet

Mercedes-Benz heeft het doek getrokken van de nieuwe E-Klasse Cabrio, die nu voor het eerst ook leverbaar is met vierwielaandrijving. Ook is er meteen een speciale uitvoering.

De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet completeert de nieuwe E-Klasse-line-up. De Cabriolet, die traditiegetrouw weer een stoffen kap heeft meegekregen, is zowel qua uiterlijk als onderhuids nauw verwant aan de nieuwe E-Klasse Coupé. Het openen van de kap is binnen 20 seconden achter de rug en kan tot 50 km/h worden uitgevoerd. Met de kap open is er 310 liter aan bagageruimte beschikbaar, met de kap dicht wordt dat 385 liter.

Uitrusting

De uitrusting is vrijwel gelijk aan die van de E-Klasse Coupé, maar voor de Cabriolet worden nog wel wat extra zaken toegevoegd. Zo zijn het bekende Aircap, en Airscarf standaard aanwezig. De klimaatregeling en het optionele Magic Vision Control-ruitensproeiersysteem passen zich aan op een geopende kap, zodat de inzittenden altijd comfortabel zijn. Ook is de carrosserie voor de Cabriolet iets stijver gemaakt.

Motoren en transmissies

Mercedes licht het motorenaanbod van de nieuwe E-Klasse Cabriolet nog niet toe, maar het is te verwachten dat ook dat overeenkomt met de Coupé. Alle motoren worden in ieder geval net als bij de andere E-Klasse-modellen standaard gekoppeld aan een negentrapsautomaat. Voor het eerst is de E-Klasse Cabrilet ook levebaar met vierwielaandrijving.

25th Anniversary

De nieuwe E-Klasse Cabriolet is er ook in extra luxe 25th Anniversary-uitvoering. Dit ter gelegenheid van de introductie van de 300 CE-24 Cabriolet in 1992. De uitrusting van de E-Klasse Cabriolet bestaat uit onder meer veloursmatten, olmenhout, parfumeur en speciale emblemen.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0