| Door:

Audi's toekomstplannen: meer elektrische en Q-modellen

Audi heeft de toekomstplannen voor de komende jaren op tafel gelegd. We kunnen binnenkort verschillende nieuwe generaties verwachten, maar ook compleet nieuwe elektrische en Q-modellen.

Audi heeft bekendgemaakt wat we de komende jaren van het merk kunnen verwachten op het gebied van nieuw te introduceren modellen. Het opvallendste nieuws daarbij zijn nieuwe modellen in de Q-familie en drie volledig elektrische auto’s vóór 2020. We hebben al het nieuws eens op een rij gezet, op volgorde van introductie.

Nieuwe A8

Audi’s vlaggenschip krijgt een nieuwe generatie en dat is ook de auto die we straks als eerste kunnen verwachten. Deze zomer nog zal Audi het doek van de nieuwe toplimo trekken. Ter herinnering: de auto zet weer een stapje verder richting autonoom rijden.

Nieuwe A7

De komst van de nieuwe, tweede generatie A7 wordt bevestigd voor 2018. Meer laat Audi nog niet over de auto kwijt. Dankzij gespotte testexemplaren en gisteren verschenen beelden is het wel al duidelijk dat zowel de A7 als de A8 designkenmerken van de Prologue-conceptcars mee zullen krijgen.

Productie Audi Q8 bevestigd

Begin dit jaar onthulde Audi de Q8 Concept, deze maand gevolgd door de Q8 Sport Concept. De Q8 moet het nieuwe vlaggenschip van het merk worden. Audi presenteerde de auto’s als studiemodellen en meldde nog niets over eventuele productieplannen. Inmiddels is het definitief: de Q8 komt er. Het is alleen nog even afwachten in welke gedaante we de auto precies in de showroom terugzien.

Productie Audi Q4 bevestigd

Audi komt met nog een volledig nieuwe SUV, want de Duitsers bevestigen ook de komst van de Q4. Dat wordt een ‘sportieve, compacte utility vechicle’ en het zou best eens kunnen dat de Q4 een productieversie wordt van de TT Offroad Concept uit 2014.

Drie volledig elektrische modellen

Audi zal het modellenaanbod tot slot uitbreiden met drie volledig elektrische modellen. Het enige wat het merk op dit moment over de auto’s kwijt wil is dat ze vóór 2020 op de markt zullen komen. Verder worden ‘daarna aanvullende modelseries van elektroaandrijving voorzien’.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0