Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_al96kb36mai15brodq5sn4vq67, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/7aef5b576ac8168e70757f66aa900df9debc6002): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Facelift voor de S-Klasse opgedoken


| Door:

Facelift voor de S-Klasse opgedoken

Dat Mercedes-Benz met een facelift voor de S-Klasse zou komen was al bekend, maar nu zijn er beelden en meer informatie opgedoken. Er komt onder andere een nieuwe uitvoering.

Onder andere dankzij enkele gespotte testauto’s was het al bekend dat Mercedes-Benz met een facelift voor de S-Klasse zou komen. Dankzij SaudiShift hebben we nu ook de eerste beelden en verdere informatie van en over de auto.

Nieuwe uitrusting

Naast het gebruikelijke faceliftwerk op visueel gebied, zien we bij de vernieuwde S-Klasse onder andere het stuur uit de huidige Coupé-versie terug. De schermen voor (o.a.) het infotainment zijn iets gegroeid. Gebarenbediening zou vanaf nu ook tot de bedieningsmogelijkheden behoren. De nieuwe koplampen maken het mogelijk om continu met grootlicht te rijden zonder daarbij anderen te verblinden.

Nieuwe motoren

De huidige uitvoering S550 zal dankzij de komst van een nieuwe motor worden vervangen door de gefotografeerde S560. De nieuwe motor is een 476 pk sterke 4.0-liter V8, die 12% zuiniger is dan de huidige S550. Het motorenaanbod wordt uitgebreid met een nieuwe zes-in-lijn benzinemotor met elektrische compressor. Deze motor combineert de prestaties van een V8 met de (relatieve) zuinigheid van een zescilinder.

Autonoom

Het aanbod aan rijhulp- en veiligheidssystemen wordt met de facelift verder uitgebreid. Het belangrijkste nieuws is dat de S-Klasse na de facelift in principe autonoom kan rijden op de snelweg.

Onthulling en introductie

Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, lijkt het erop dat de officiële onthulling van de vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse tegelijkertijd plaatsvindt op de New York International Auto Show en de Shanghai Auto Show. Beide shows gaan volgende maand van start. In het derde kwartaal van dit jaar komt de nieuwe S-Klasse op de markt.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_al96kb36mai15brodq5sn4vq67, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0