Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_tadvs4i4q8qd9674umjg79gfu7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/5fa40037c0855d217fc35391f268bea4a4395796): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
BMW presenteert nieuwe, slimme laadservice


| Door:

BMW presenteert nieuwe, slimme laadservice

BMW presenteert Digital Charging Service, een slimme laadservice. Daarmee laadt de auto pas op als de stroom het goedkoopst of als laden het minst milieubelastend is.

BMW presenteert DCS, de Digital Charging Service. Daarmee kan je je (deels) elektrische BMW extra voordeling en duurzaam opladen, zo is het idee. Als je de stekker in de oplader doet, laadt de auto pas op in de daluren met de laagste energieprijzen. Door de dienst te koppelen aan zonnepanelen is het ook mogelijk om de auto op te laden zodra deze stroom opwekken. DCS kan zelfs de weersverwachting in de gaten houden en op basis daarvan beslissen om de auto wel of nog niet op te laden. Alleen in Nederland houdt het systeem rekening met flexibele tarieven voor groene stroom.

Vol wanneer nodig

Al deze wel/niet-beslissingen voert DCS automatisch uit. Daarbij houdt het overigens ook het verbruikspatroon van de klant in de gaten, zodat de auto in ieder geval altijd vol is als je hem nodig hebt. Ook is er genoeg stroom om desgewenst de temperatuur in het interieur van de auto op orde te hebben op moment van vertrek. Het systeem kiest dus zelf de ideale balans tussen vertrektijd van de auto en het voordeligste laadmoment.

Alleen voor BMW’s

Voorlopig is de nieuwe laadservice alleen nog beschikbaar voor BMW i-modellen en de iPerformance-uitvoeringen. Later zullen ook auto’s van andere merken van de service gebruik mogen maken.

Geld verdienen

In samenwerking met Eneco biedt BMW zelfs de mogelijkheid aan om geld te verdienen met het slim opladen van je auto. Dit verloopt via speciale tarieven in combinatie met het slim plannen van de oplaadmomenten.

Eerste jaar gratis

De nieuwe laadservice is het eerste jaar gratis. Wat het daarna zal kosten is nog niet bekend. Na dat eerste jaar is de service aan te schaffen via de ConnectedDrive Store. BMW i-rijders kunnen de service in hun eigen portal activeren en hoeven het vervolgens eenmalig te configureren om toegang tot de service te krijgen.

Primeur

BMW is het eerste automerk dat een dergelijke laadservice aanbiedt. De nieuwe laadservice komt later deze maand beschikbaar. Samen met Duitsland krijgt Nederland daarmee de primeur. Later volgen andere Europese landen, Amerika, China en Japan. Nederland is het eerste land waarin DCS in de ConnectedDrive Store beschikbaar zal zijn.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_tadvs4i4q8qd9674umjg79gfu7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0