Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_vmpsbvbn1mci8deiuusjmm82n4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse komt deze zomer


| Door:

Vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse komt deze zomer

Mercedes-Benz heeft bekendgemaakt dat de vernieuwde S-Klasse deze zomer zijn marktintroductie zal beleven. De nieuwe technologie wordt alvast uitgebreid toegelicht, maar het merk licht ook al wat andere tipjes van de sluier op.

Eind vorige maand lekte al uit hoe de vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse eruit komt te zien. Nu heeft het merk ook zelf een en ander bevestigd en bekendgemaakt. Het merk vertelt alvast uitgebreid over de nieuwe rijtechnologie, maar licht ook op andere gebieden alvast een tipje van de sluier op.

Semi-autonoom

Dat de vernieuwde S-Klasse semi-autonoom zou kunnen rijden was al bekend. Inmiddels heeft Mercedes-Benz de hele lijst aan rijtechnologieën vrijgegeven. De auto heeft onder andere Active Distance Assist Distronic, Active Steering Assist, Evasive Steering Assist, Active Lane Change Assist, Car-to-X Communication en Remote Parking Assist aan boord. Daar komen nog ‘vanzelfsprekende’ technologieën bij.

Zelf afremmen en helpen uitwijken

Enkele van deze systemen zijn een afzonderlijke vermelding waard. Zo zorgen Active Distance Assist Distronic en Active Steering Assist ervoor dat de auto niet alleen zelf binnen de rijstrook blijft en de snelheid aanpast op voorgangers, maar ook zelf afremt voor zaken als naderende bochten. De mate van afremmen is afhankelijk van de gekozen rijmodus: Eco, Comfort of Sport. Evasive Steering Assist past de mate van stuurbekrachtiging aan, waardoor het uitwijken voor een obstakel soepeler verloopt. Tot slot zullen sommige waarschuwingen (ook) worden gegeven door middel van een mededeling van een stem.

Motoren

Over het gewijzigde motorenaanbod wordt Mercedes-Benz nog niet heel specifiek. Wel maakt het merk bekend dat we een nieuwe V8 en nieuwe zescilindermotoren voor zowel benzine als diesel kunnen verwachten. Ook een plug-in hybridevariant staat op de planning, met een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer.

Uiterlijk

Naast de eerder uitgelekte beelden, onthult Mercedes-Benz het nieuwe uiterlijk van het exterieur alvast door middel van de tekeningen die de rijtechnologie begeleiden. Echt officieel onthuld is het vernieuwde interieur, hoewel dat op slechts details afwijkt van het huidige.

Introductie

Mercedes-Benz zal de vernieuwde S-Klasse later deze maand op de Shanghai Motor Show volledig onthullen, waarna we de auto deze zomer op de markt kunnen verwachten.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_vmpsbvbn1mci8deiuusjmm82n4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0