Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/318144cb8d2915381f33cba4849cb4ded1f6a577): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Nissan facelift X-Trail


| Door:

Nissan verfijnt X-Trial met autonome techniek

Het lijkt erg snel dat Nissan na drie jaar de X-Trail een update geeft. Maar de uiterlijke veranderingen blijven beperkt. Wel gaat de grootste Nissan in 2018 autonoom rijden.

Het is nog even wachten tot oktober als de bescheiden gewijzigde Nissan X-Trail bij de dealer komt voorrijden. Aan de buitenkant kan de gefacelifte versie direct worden herkent aan de brede V-motion grille en nieuw ingedeelde bumper.

ProPilot

Met ProPilot biedt de Nissan X-Trail in de loop van 2018 de mogelijkheden van autonoom rijden. Het systeem neemt de bediening van het gaspedaal, rem en besturing over. De auto herkent voetgangers en waarschuwt bij achteruitrijden als er een voertuig nadert. Het motorenprogramma bestaat uit de 1.6 turbobenzine goed voor 163 pk en daarnaast zowel de 1.6 (130 pk) als 2.0 (177 pk) diesels. Twee- en vierwielaandrijving alsmede een zesbak en CVT automaat maken het programma compleet.

Achterbumper

De dagrijverlichting behoudt de bekende boomerang-vorm maar krijgt een nieuwe layout opgenomen in de gewijzigde koplampen. Daarvan bestaan er twee varianten, halogeen of full-LED. In het laatste geval behoort het Adaptive Front Lighting System tot de mogelijkheden. Ook de achterbumper ging even retour ontwerpafdeling en de achterlichten maken voortaan eveneens gebruik van LEDs.

Wielen

De vernieuwingen worden aangevuld met niet eerder gebruikte 17- en 18- inch wielen, terwijl de Tekna-variant een chromen sierlijst onder langs de portieren krijgt. Tot slot levert Nissan vier nieuwe carrosseriekleuren op de X-Trail.

Bose

Een nieuw gevormd stuurwiel zorgt voor meer ruimte bij het instappen en een betere afleesbaarheid van de instrumenten. De meest complete Tekna-versie heeft standaard een Bose audiosysteem en DAB-radio wordt op alle versies standaard. Het NissanConnect-navigatiesysteem kent een gemakkelijkere bediening.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0