Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_ugpsog18a9r4s4k4mogn1v7ar5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/4f7138dc46a9ff6243acc3f9cb6a117c94003f57): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Citroën C3 Aircross komt in het najaar


| Door:

Citroën begeeft zich met C3 Aircross onder de compacte crossovers

Hoe de nieuwe Citroën C3 Aircross er ongeveer uit zou gaan zien, was al af te leiden aan de conceptversie. Nu geeft Citroën het productiemodel vrij.

De nieuwe Citroën C3 Aircross volgt de Citroën C3 Picasso op, maar gooit het over een andere boeg. Alleen is de Aircross meer een crossover, waar de Picasso de ruimte opzocht. De auto deelt zijn basis met de nieuwe Opel Crossland X.

Design

In het design zitten dezelfde kenmerken als die we kennen van de huidige C3. Airbumps zijn dan wel niet van de partij, maar de vormen van de verlichting, het tankklepje en tal van details lijken er sterk op. Ook gaat Citroën deze nieuweling met tal van kleurrijke mogelijkheden aanbieden om de auto te personaliseren. Denk daarbij aan vrolijke tinten voor de dakdragers, kappen van de spiegels en diverse lijstjes.

Interieur

De nieuwe Citroën C3 Aircross meet 4,15 meter in lengte, 1,76 meter in breedte en blijkt met een hoogte van 1,64 meter het MPV-karakter van zijn voorganger niet helemaal los te kunnen laten. In het interieur is duidelijk te zien dat de achterbank in twee ongelijke delen verschuifbaar is en uiteraard ook kan worden neergeklapt.

Comfort

Op het gebied van comfort belooft Citroën ook dit model weer op het hoogste niveau te zullen plaatsen. Denk daarbij aan het meubilair en eveneens de afstemming van het onderstel. Alle moderne elektronica kan op de C3 Aircross worden geleverd. Wie van plan is de gebaande paden te verlaten, die kan profiteren van Grip Control en ook Hill Assist Descent.

Benzine en diesel

Motorisch klinkt het allemaal bekend. De driecilinder 1.2-liter PureTech is er met 110 en 130 pk, waarbij de minst vermogende naast een zesbak ook een automatische mogelijkheid krijgt. De turboloze motor levert 82 pk en daarnaast komt er een diesel met 100 en 120 pk.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_ugpsog18a9r4s4k4mogn1v7ar5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0