Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_9refptc7bs4ntrvpqbasm1m216, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/66cacdde8bf6e303a42f7ed92702a5777dc667f3): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Tips over behoud en onderhoud van ruitenwissers


| Door:

Nuttige tips over ruitenwissers

In zomer lijken ruitenwissers geen belangrijk onderdeel van de auto, maar het tegendeel is waar. Hevige regenval maakt goed functionerende ruitenwisserbladen noodzakelijk.

De winter is de tijd van het jaar waarin de ruitenwissers van de auto een zware, intensieve test ondergaan. IJskoude temperaturen, met ijs beslagen voorruiten in de ochtend, zout en vuil van de vieze winterwegen, sneeuwbuien. Al deze factoren zorgen voor een flinke slijtage aan de ruitenwisserbladen. Hierdoor presteren de ruitenwissers minder en gaan ze ook minder lang mee. Dat is vooral tijdens zomerse buien goed merkbaar.

Schoon maken

Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee de levensduur van de ruitenwissers kan worden verlengd. Natuurlijk is het ’t beste om deze het hele jaar door toe te passen.

Gebruik in de winter de ruitenwissers nooit om ijs van de voorruit te verwijderen. IJs is scherp en kan de rubbers makkelijk beschadigen. De beste manier om het ijs te verwijderen is met behulp van de (voorruit)verwarming of een speciale ontdooivloeistof.

Het wordt aanbevolen om de ruitenwisserbladen regelmatig schoon te maken, zeker in de zomer. Door opgehoopte resten van opgedroogd vuil, vogelpoep en uitgesmeerde insecten kunnen de ruitenwissers minder goed hun werk doen. Voor het reinigen van de ruitenwisserbladen kan men gewoon dezelfde spons gebruiken als waarmee de rest van de auto wordt gewassen.

Als de ruitenwissers worden gebruikt om de voorruit schoon te maken, zorg er dan altijd voor dat er genoeg ruitenvloeistof op de ruit gesproeid is. Zelfs een schone droge voorruit kan al beschadigingen aan de ruitenwisserbladen toebrengen.

Het is aan te raden om de ruitenwissers van de ruit te halen als de auto in de volle zon geparkeerd staat. Dat is met name aan te bevelen bij temperaturen van boven de 30 graden celsius. Dit geldt ook voor temperaturen onder nul, want het bevriezende vocht op de ruit kan de rubbers beschadigen.

Kwaliteit

Zelfs als al deze tips worden opgevolgd, blijft de levensduur van een ruitenwisser beperkt. De levensduur kan worden verlengd, maar op een gegeven moment is het gewoon over. De levensduur van de ruitenwissers heeft ook te maken met de kwaliteit ervan. Het belangrijkste onderdeel van een ruitenwisser is het rubber. Dit rubber maakt vele bewegingen over de ruit en moet vuil en water verwijderen, terwijl het ook verschillende weersomstandigheden moet doorstaan. Denk maar aan de eerdergenoemde voorbeelden. Daarom is het belangrijk dat het rubber van de hoogst mogelijke kwaliteit is.

Ruitenwisser.com

Als het tijd is voor vervanging, zijn er verschillende winkels waar de automobilist naartoe kan gaan. Denk aan de lokale merkdealer, maar dat is waarschijnlijk ook de duurste optie. Andere opties zijn de lokale auto-onderdelenhandelaar of webshops zoals Ruitenwissers.com. Dat is een van de populairste webshops voor de Nederlandse en Belgische markt.

Kiezen

Bij het kiezen van nieuwe ruitenwisserbladen, raden we aan om voor de hoogste kwaliteit te gaan. Zo weet de automobilist zeker dat de ruitenwissers een lange levensduur hebben en bovendien perfect werken. Hoewel men ook geluk kan hebben met goedkope producten, kunnen deze ook risicovol zijn in vergelijking met de bekende merken.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_9refptc7bs4ntrvpqbasm1m216, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0