Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_nup9dfrp6q7nefai1n8b9ks0k3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Facelift voor Skoda Citigo


| Door:

Skoda vernieuwt Citigo

Vanaf 11.690 euro staat voor het einde van juli de vernieuwde Skoda Citigo in de showroom.

De compacte Skoda Citigo bestaat alleen nog als vijfdeurs en beschikt overeen aantal nieuwe designelementen aan voor- en achterkant. Zo zijn motorkap, grille en bumper gewijzigd en kunnen de nieuwe mistlampen worden uitgevoerd als bochtenverlichting.

Achterlichten

De donker getinte achterlichten vanaf de Ambition zijn nieuw. Dat geldt ook voor standaard LED-dagrijverlichting op de uitrustingsvarianten Ambition en Style. De klant kan afhankelijk van de gekozen auto rijden op 14-, 15- of 16-inch wielen, terwijl de kleur Spring Green wordt opgevolgd door het opvallende Kiwi Green metallic.

Wielbasis

Door een lengte van 3,60 meter biedt het interieur onveranderd een bagagevolume van 251 tot 959 liter. Daarvoor verantwoordelijk is onder meer de flinke wielbasis van 2,42 meter. Het dashboard is opnieuw vormgegeven. Op het nieuwe stuurwiel kunnen diverse functies van de auto worden bediend. De communicatiemogelijkheden zijn verder uitgebreid.

Hill-Hold Control

Emergency brake is een noviteit op de vernieuwde Skoda Citigo dat een gerichte remingreep doet als de bestuurder een obstakel over het hoofd ziet. Iedere Citigo krijgt vier airbags, Electronic Differential Lock, stuurbekrachtiging, automatisch inschakelende alarmlichten bij emergency brake en Hill-Hold Control, zodat de auto bij wegrijden op een helling niet achteruit rolt.

Motoren

De Skoda Citigo is er alleen met een 1.0-liter driecilinder benzinemotor. De instapper levert 60 pk en een koppel van 95 Nm. Hiermee sprint de auto in 14,4 seconden naar de 100 km/u. Dezelfde motor kan worden aangeboden op aardgas. Die versie levert 68 pk en heeft op aardgas een CO2-uitstoot van slechts 82 g/km. De vernieuwde Skoda Citigo start bij 11.690 euro. Je kan natuurlijk ook een gebruikte Skoda kopen.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_nup9dfrp6q7nefai1n8b9ks0k3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0