Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_b347uhu2cift9ks8oai07c7rg1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
BMW facelift de i3


| Door:

BMW i3 op details vernieuwd

Na enkele jaren acht BMW de tijd rijp voor wijzigingen aan de elektrische i3. Dat is niet te zien aan het uiterlijk. Zo komt het merk met een iets sportiever getinte i3s.

De vernieuwde BMW i3 wordt leverbaar vanaf november. Er komen dan twee verschillende vermogens, 170 en 184 pk, terwijl de batterij de bestaande 33 kWh blijft, zodat een grotere actieradius uitblijft. Beide vermogensvarianten zijn tevens verkrijgbaar met een kleine benzinemotor als range extender.

Uiterlijk

De uiterlijke wijzigingen zijn onder meer te zien bij de nieuwe voor- en achterbumper, dakranden en A-stijlen in zwart en standaard LED-techniek voor koplampen en richtingaanwijzers. Tot slot voegt BMW twee nieuwe metaallakken door, Melbourne Red en Imperial Blue.

Interieur

Ook in het interieur mochten de ontwerpers hun fantasie laten gaan. Zo zijn er nieuwe combinaties van materialen en kleuren. Verder presenteert BMW in de i3 de nieuwe iDrive bediening en een hoog resolutiescherm.

Reactiesnelheid

BMW lanceert op de i3 een nieuwe Dynamic Stability Control aangepast op elektrisch rijden. Onder meer de reactiesnelheid van de tractiecontrole is korter, terwijl Dynamic Traction Control actief is bij alle snelheden.

Sportief

De BMW i3s heeft niet alleen 10 kW meer motorvermogen, maar neemt ook in koppel 20 Nm toe. Bij de snelle versie hoort een 10 km/h hogere topsnelheid (160 km/h) en een acceleratie naar 100 km/h die 0,4 seconde minder in beslag neemt. Om een sportiever rijgedrag te krijgen zijn vering, demping en stabilisatoren aangepast en krijgt deze variant een sportmodus voor snellere reacties op gaspedaal en een meer directe besturing.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_b347uhu2cift9ks8oai07c7rg1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0