Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/66814d35269b35a4e16c393757d9f6dd064ef862): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Nieuwe Nissan Leaf onthuld


| Door:

Tweede generatie Nissan Leaf komt verder

Vannacht onthulde Nissan de nieuwe Leaf, een tweede generatie elektrische hatchback die door toevoeging van tal van elektronische voorzieningen aanzienlijk slimmer is dan zijn voorganger.

Er werden 280.000 Leafs verkocht sinds 2010. De nieuwe Leaf is wederom een vijfdeurs hatchback die perfect aansluit op de nieuwste modellen van het merk. Het front heeft de zogenaamde V-motion grille die voor het nodige onderscheid is uitgevoerd in blauw. De vormgeving lijkt sterk op de Nissan IDS Concept Car van de Tokyo Motor Show uit 2015.

Capaciteit

Onder de motorkap ligt een 150 pk sterke elektromotor met een koppel van 320 Nm. Dat zijn de voorwaarden voor uitermate vlotte prestaties. De capaciteit van de lithion-ion batterij is toegenomen tot 40 kW en daarmee haalt de auto volgens NEDC-norm een actieradius van 378 kilometer. Dat zal in de praktijk ergens rond de 275 kilometer zijn. Nissan kondigt echter nu al een tweede versie aan met een groter bereik en een krachtigere motor.

ProPilot

Technologieën die Nissan aan de nieuwe Leaf toevoegt zijn ProPilot, waarmee zelfstandig op een rijstrook op de snelweg kan worden gereden. ProPilot Park zet de auto volledig automatisch zichzelf in een parkeervak en e-Pedal zorgt ervoor dat de bestuurder eigenlijk alleen door het gaspedaal te gebruiken kan rijden en nauwelijks nog hoeft te remmen.

Netwerk

De nieuwe Leaf is uitgerust met V2G-technologie waardoor de auto kan worden opgenomen in een elektriciteitsnetwerk. Vanaf oktober dit jaar kan de nieuwe Nissan Leaf al worden besteld, in januari 2018 worden de eerste exemplaren uitgeleverd.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0