| Door:

VW slooppremies meegenomen in leasetarief

Met direct ingang krijgen kopers van een nieuwe Volkswagen, Audi, Seat en Skoda een slooppremie als een oude diesel wordt ingeruild.

De premies zijn van toepassing op alle auto's ongeacht het type aandrijving, diesel, benzine, aardgas en elektrisch. Zowel Audi, Seat, Skoda als Volkswagen inclusief de bedrijfswagens komen hiermee als automobilisten een diesel tot en met Euro4 inruilen.

Hoogte

De hoogte van de slooppremie voor diesels zijn afhankelijk van welke nieuwe auto wordt aangeschaft. Een Volkswagen Up! levert een premie van 1.250 euro op. Bij een Passat, Arteon of Sharan groeit dit al tot 7.000 euro.

CNG

Bij Audi lopen de premies uiteen van 1.000 euro voor een A1 tot 9.400 euro voor een Q7 e-tron. Skoda volgt met 750 euro op een Citigo tot 5.500 euro op een Octavia CNG, terwijl Seat de trend volgt met eveneens 750 euro op een Mii tot 6.000 euro op de Alhambra. Realistisch is het dat auto op aardgas een flinke premie krijgen. Op een Mii CNG wordt 2.750 euro premie gegeven en een Leon CNG levert 5.500 euro voordeel op bij inruil van een oude diesel.

Lease

Voor particulieren is het goed nieuws dat de premie kan worden gebruikt om het tarief bij Private Lease te verlagen. Mercedes ging met een slooppremie de Volkswagen Groep al voor en de grote vraag is nu of andere merken volgen. Dat zal ongetwijfeld afhangen van het succes van de actie.

Tags