| Door:

BMW ziet autosleutel verdwijnen

Het lijkt misschien heel modern, een gigant van een autosleutel met daarin een beeldscherm met tal van besturingsfuncties. Maar toch ziet BMW de dagen voor de autosleutel geteld.

Alle auto's beschikken nog over een sleutel, maar dit onderdeel heeft zijn langste tijd wel gehad. Als vooral in steden steeds meer mensen auto's gaan delen, is een traditionele sleutel alleen maar onhandig. Er bestaan al concepten waarbij de gebruiker de auto met een app op de telefoon kan ontgrendelen en starten.

Logisch

Ian Robertson, lid van de raad van bestuur van BMW op het vlak van verkopen, heeft laten weten dat BMW de sleutel aan de wilgen wil hangen. Het is volgens hem een logisch vervolg op keyless go. Waarom nog langer een sleutel in de broekzak dragen. Dat is ook een beetje inherent aan de keuze van BMW de nieuwste modellen uit te rusten met een bijna smartphone-achtige, zware en voluminieuze sleutel.

Smartphone

Omdat de automobilist de smartphone toch altijd bij zich heeft, kan die veel beter als sleutel dienen. Robertson laat overigens niet los of dat de oplossing is waarover zijn bedrijf nadenkt. Overigens krijgt BMW beslist niet de primeur. Waar de Tesla Model S en X al vergaande smartphone functies kennen, ontbreekt bij de nieuwe Model 3 de sleutel al volledig.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0