| Door:

Prijzen Volvo XC40 bekend

Wie zijn zinnen heeft gezet op de nieuwe Volvo XC40 moet voor aanschaf minimaal 39.975 euro reserveren. Het model is per direct te bestellen.

Het is de XC40 T3 die voor dit bedrag wordt geleverd. In het vooronder huist de nieuwe driecilinder turbomotor krijgt met een vermogen van 156 pk. De uitrusting omvat tal van veiligheidsvoorzieningen die Volvo ook al op de XC60 levert. Het instrumentenpaneel geeft zijn informatie middels een digitaal scherm, terwijl op de console een 9 inch touchscreen is aangebracht.

Instapper

Aan de buitenkant beschikt iedere Volvo XC40 al over LED-koplampen en minimaal 17 inch lichtmetalen wielen. Het zal echter nog even duren voordat de instapper beschikbaar is. Dat geldt niet voor de zogenaamde XC40 AWD Geartronic Intro Edition die vanaf 57.975 euro in de prijslijst staat.

Achterklep

De Intro Edition is er naar keuze met de D4 diesel van 190 pk en de T5 benzine van 247 pk en rolt standaard op 19 inch. Zaken als een elektrisch bediende achterklep, Park Assist achter, Keyless Drive, Sensus navigatie, lederen bekleding en een Harman Kardon audiosysteem horen er allemaal bij.

Meer prijzen

Daarnaast zijn er nog diverse pakketten waarmee de uitrusting naar een hoger niveau kan worden getild. Nog een paar andere bedragen, de D3 start bij 43.975 euro en de viercilinder T4 benzine met Geartronic komt op 44.475 euro.

Tags