| Door:

Wat een schoonheid, de Aston Martin DB 11 Volante

Met de komst van de nieuwe DB 11 Volante vult het merk niet alleen zeer fraai een hiaat in het programma, maar zet ook een fraaie traditie voort.

Uiteraard is deze DB 11 Volante afgeleid van de gelijknamige coupé die vorig jaar werd gelanceerd. Voorin ligt een 4 liter V8 turbo goed voor 510 pk. De carrosserie is gebouwd op een volledig aluminium structuur bekend van de coupé. Daarmee is de auto lichter en stijver.

Torque Vectoring

Motor en chassis kennen drie instellingen die harmonieus samenwerken met de 8-traps automaat, elektrische stuurbekrachtiging, limited-slip differentieel en dynamic torque vectoring.

Verwachtingen

Op het gebied van vormgeving, detaillering en detailafwerking voldoet de DB 11 Volante aan de hoge verwachtingen die een Aston Martin nu eenmaal wekt. In het interieur worden houtfineer, fraaie leersoorten en carbonfiber gecombineerd met een brede keuze aan kleuren.

Elegantie

Aston Martin voorziet de DB 11 Volante van een cabriokap met acht lagen die de inzittenden tegen alle weersinvloeden beschermt. Tussen 14 en 16 seconden zijn nodig om de kap te openen en sluiten en dat kan eventueel ook rijdend. De kap klapt mooi laag weg en dat draagt weer bij aan de elegantie van het ontwerp. Door de compacte kap neemt het bagagevolume 20 procent toe ten opzichte van de DB9 Volante.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0