Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_k5ee60rg7pu86n1lr4s9ivjtj6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
NIeuwe generatie Aston Martin Vantage


| Door:

Aston Martin Vantage in het nieuw

Liefhebbers van verfijnde sportwagens die zullen de nieuwe Aston Martin Vantage direct op waarde weten te schatten.

Deze nieuwe Aston Martin Vantage is stamhouder van een hele reeks voorgaande Vantage-modellen. Een auto die de traditie volledig voorzet, maar op andere vlakken weer helemaal bij de tijd is.

Twee turbo's

Bij Aston Martin lijkt de tijd nog niet rijp voor elektrisch of plug-in. In het vooronder huist de nieuwe, aluminium 4 liter V8 motr met twee turbo's. Die levert een vermogen van 510 pk en een koppel van 685 Nm. Deze krachten worden via een 8-traps ZF automaat op de achterwielen los gelaten. Voor het eerst is de auto uitgerust met een elektronisch achterdifferentieel.

Lichtsignatuur

Qua vormtaal houdt Aston Martin vast aan het eigen DNA. Krachtig, met minimale overhang, gespierd, breed en dynamisch. De nieuwe lichtsignatuur zorgt voor een modern voorkomen en geven aan de auto een eigen identiteit. Bij de ontwikkeling werd onder meer de nadruk gelegd op het optimaliseren van de stroomlijn.

Hoofdruimte

De vormgeving van het interieur sluit bij het niet te agressieve uiterlijk aan. De lage zitpositie zorgt voor een goed gevoel, terwijl de hoofdruimte flink is toegenomen. Een ideale 50/50 gewichtsverdeling brengt een perfecte balans met zich mee. De auto heeft een relatief bescheiden leeggewicht van 1.530 kg.

Sprintje

De Vantage sprint in 3,6 seconden naar de 100 km/h. De snelheidsafhankelijke, elektrische stuurbekrachtiging heeft 2,4 omwentelingen en dat zorgt mede voor een uitzonderlijke combinatie van precisie en intuïtieve controle. De topsnelheid: 314 km/h.

Structuur

De basis, het chassis van de nieuwe Vantage is een doorontwikkeling op de aluminium structuur die door het merk op de DB11 voor het eerst werd toegepast. Toch is 70 procent van de structurele componenten nieuw voor deze Vantage. De achterwielophanging heeft een eigen, aluminium subframe. Verder rolt de auto op Pirell P Zero banden speciaal afgestemd op de auto en de laatste generatie van het adaptieve dempingsysteem. Dit kent de standen Sport, Sport Plus en Track. De nieuwe Aston Martin Vantage wordt vanaf het tweede kwartaal van 2018 uitgeleverd.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_k5ee60rg7pu86n1lr4s9ivjtj6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0