| Door:

Vanaf januari VW Golf Sportsvan verkrijgbaar

De meeste ruimtelijke uitvoering van de Volkswagen Golf, de Sportsvan, heeft een facelift ondergaan en staat vanaf januari bij de dealer.

De facelift van de meest ruimtelijke Golf staat vanaf januari bij de dealer. De auto heeft een aangescherpt ontwerp met onder meer LED-achterlichten en een berg aan extra uitrustingsmogelijkheden.

Uiterlijk

Het uiterlijk onderscheidt zich door nieuwe bumpers, LED-dagrijverlichting in de koplampen, diverse nieuwe lichtmetalen wielen en een opgefriste afwerking van het interieur. De Sportsvan kan met drie verschillende beeldschermen worden geleverd oplopend van 16,5 tot 23,4 centimeter. De Discover Pro kan met handgebaren worden bediend.

Park Assist

Het pakket aan assistentiesystemen omvat onder meer standaard Front Assist met City Emergency Braking met voetgangerherkenning. De fileassistent neemt optioneel het remmen en weer optrekken in files over. Verder is er een nieuwe generatie Park Assist.

Nieuwe motor

Motorisch start Volkswagen de Sportsvan met de 1 liter driecilinder met 85 of 115 pk. Daarboven de nieuwe 1,5 liter met cilinderuitschakeling die 130 en 150 pk levert. De diesels blijven de bekende 1.6 en 2.0 met 115 en 150 pk. Een DSG automaat is standaard voor alle motoren met 150 pk. De vanafprijs bedraagt 27.050 euro.

Tags