| Door:

Cadillac onthult nieuw topmodel in New York

Cadillac heeft in New York het doek getrokken van de CT6, het nieuwe vlaggenschip van het merk.

Lichter

De CT6 gebruikt het nieuwe Omega platform van General Motors. Daarin zitten meer lichte materialen als aluminium verwerkt en dat heeft een positieve invloed op het totale gewicht. De 5,18 meter lange Cadillac CT6 moet minimaal 1.678 kg gaan wegen en dat is bijna 200 kg minder dan veel van zijn directe (Duitse) concurrenten.

 

406 pk

De CT6 wordt het nieuwe topmodel van Cadillac en vervangt daarmee de voorwielaangedreven XTS. Hij komt met drie verschillende motoren, waarvan we er een al kennen: de viercilinder uit de Cadillac ATS en CTS met 270 pk. Daarnaast komt hij er met een nieuwe versie van de 3,6 liter V6 met 340 pk. Het topmodel krijgt een volledig nieuwe motor, een 3,0 liter twinturbo V6 met 406 pk. Alle motoren worden gekoppeld aan achttraps automaten en de V6-en hebben altijd vierwielaandrijving, in plaats van achterwielaandrijving.

Gadgets

De Cadillac CT6 krijgt een van de meest extreme audiosystemen voor auto's ooit, tenminste, als we afgaan op het aantal speakers. Hij krijgt namelijk een Bose Panaray geluidssysteem met 34 speakers. Daarnaast krijgt hij ook de nodige luxe die je mag verwachten bij een auto uit het topsegment: 4-zone climate control, massagestoelen, veel hout en lederen bekleding. Ook krijgt hij gadgets als een scherm in de binnenspiegel, een 360 graden camera dat ook op kan nemen bij stilstand, night vision dat mensen en dieren kan herkenenn, een draadloze oplader voor telefoons en camera's voor en achter die de rit vast kunnen leggen.  

Alle afmetingen zijn ook vast bekendgemaakt: Hij is 5,18 meter lang, 1,88 meter breed en 1,47 meter hoog. De wielbasis is net geen 3,11 meter.

 

Eind 2015 begint de productie voor de Amerikaanse markt. Een paar maanden later moeten vervolgens de eerste Europese exemplaren gebouwd gaan worden.

Tags