| Door:

Stevige vanafprijs Volkswagen Touareg

Komende zomer gaat de nieuwe Volkswagen Touareg in de verkoop. Het merk heeft de vanafprijs inmiddels bekend gemaakt.

Vanaf 79.750 euro staat de nieuwe Touareg, de derde generatie, komende zomer in de showroom. De auto loopt over van de elektronische voorzieningen, waaronder de Innovation Cockpit. Dit is een volledig digitaal instrumentenpaneel van 12 inch en een 15 inch display voor het infotainmentsysteem. Daarop zijn de meeste functies van de auto te bedienen.

Koplampen

De koplampen beschikken over 128 LED's per kant (optie) waarmee de lichtbundel aan de omstandigheden kan worden aangepast op basis van de stuurhoek, snelheid, GPS-data en bevindingen van de camera.

Diesel

De nieuwe Volkswagen Touareg is langer en breder dan zijn voorganger en biedt zodoende meer binnenruimte. Dat geldt zeker ook voor het minimale bagagevolume dat groeit van 697 tot 810 liter. Door volop aluminium te gebruiken nam het gewicht met 106 kg af. De Touareg kan worden geleverd met de 231 en 286 pk 3.0 V6 TDI of de 340 pk TFSI benzinemotor. Ook lanceert Volkswagen een 4 liter V8 TDI als plug-in hybride. Deze auto gaat vooral naar China, maar komt wellicht ook naar Europa.

Tags