| Door:

Alle 2019 Volvo's doorliepen nieuwe verbruikstest

Het modeljaar 2019 begint al vroeg bij Volvo. Maar alle modellen zijn inmiddels volgens de nieuwe verbruikstest gecertificeerd en daarmee loopt Volvo voorop.

Waar de voormalige NEDC-testcyclus nauwelijks raakvlak had met het brandstofverbruik van auto's in de praktijk, wordt bij de Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure een veel meer aan de praktijk gekoppelde testcyclus gereden, zodat de gevonden verbruikswaarde veel dichter bij het daadwerkelijke verbruik komt te liggen.

Plug-in hybride

Volvo heeft alle 2019-modellen getest volgens de NEDC 2.0 norm, ook wel Euro6d-TEMP genaamd. Zaken als een benzineroetfilter en een SCR-systeem voor diesels (AdBlue) werken hier in het voordeel. Ook plug-in hybrides komen gunstig uit deze nieuwe test. Dat betekent dat in een aantal gevallen de BPM lager uitvalt en Volvo de auto's voor een gunstiger bedrag kan aanbieden. Zo kost de S90 T8 Twin Engine voortaan 65.995 euro en starten de V90 en XC90 met dezelfde aandrijflijn bij respectievelijk 68.995 en 79.995 euro.

Tags