| Door:

VW lanceert aardgas en mild hybrid

Volkswagen is druk doende om nieuwe technieken te lanceren om daarmee de uitstoot van verbrandingsmotoren verder terug te dringen.

Tijdens het International Vienna Motor Symposium heeft Volkswagen een aantal technieken uit de doeken gedaan waarmee het Europese vlootdoel van 95 g/km aan CO2-uitstoot in 2020 moet worden gehaald.

Betere prestaties

Volkswagen gaat onder meer een 48 Volt mild Hybrid inzetten in de volgende generatie Golf, die volgend jaar op de markt komt. Deze techniek vindt overigens zijn weg naar alle reguliere modellen van het merk. Het zorgt voor een lager verbruik, minder uitstoot, groter comfort en betere prestaties dankzij een elektrische boostfunctie.

Variabele geometrie

De tweede optie is de 1,5 liter aardgasmotor. De direct ingespoten motor met turbo voorzien van variabele geometrie is gebaseerd op de bestaande, maar nieuwe 1.5 TSI ACT BleuMotion-motor. De aardgasmotor behoudt het vermogen van 130 pk. De productie start nog voor het einde van dit jaar. De Golf met deze motor heeft een actieradius op aardgas van 490 kilometer. Daarna schakelt de auto automatisch over op benzine en kan op een bescheiden tank nog 190 kilometer rijden. Overigens zijn deze gegevens nog gebaseerd op de niet realistische NEDC-cyclus.

Vermogen

De derde noviteit is een 2 liter diesel met hybride. Dit is ook een mildhybrid die energie terugwint en opslaat in de accu. De motor komt beschikbaar met vermogens tussen de 136 en 204 pk. Volkswagen heeft het verbrandingsproces bovendien geoptimaliseerd terwijl de nabehandeling in de uitlaat een nog groter effect heeft. Daarmee moeten volgens de realistische WLTP-meetmethode de CO2-uitstoot met 10 g/km dalen.

Lease de Volkswagen Golf 5d

Volkswagen Golf 5d
Volkswagen Golf 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf
1.5tsi comfortline 96kW € 400,- € 187,- Bereken zelf
1.5tsi highline 96kW € 427,- € 208,- Bereken zelf
1.5tsi comfortline business 96kW € 434,- € 191,- Bereken zelf
1.5tsi highline 110kW € 446,- € 215,- Bereken zelf

Tags