Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/4ec0b61380cb8cc2ba8c01fd17a455f0286ce9ca): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Toyota RAV4 Hybrid naar Nederland


| Door:

Toyota RAV4 ook als hybride

Toyota geeft de RAV4 een facelift en stelt tegelijkertijd de RAV4 hybride voor. Het duurt nog tot begin volgend jaar voordat deze zuinige SUV op de markt verschijnt in Nederland.

Met de update voor de RAV4 slaat Toyota twee vliegen in een klap: de neus staat er weer fris bij, terwijl LED-lampen voor- en achteraan de SUV verder van deze tijd maken. Voor het eerst zal de RAV4 er ook als hybride zijn. De RAV4 Hybrid krijgt een 2.5 liter benzinemotor die samenwerkt met twee elektromotoren.

De benzinemotor verzorgt samen met een elektromotor onder de motorkap de aandrijving van de voorwielen. Mochten de achterwielen grip verliezen, dan schakelt de elektromotor op de achteras bij. Zodoende heeft de RAV4 Hybrid alleen vierwielaandrijving als dat nodig is, terwijl de benzine- en dieselvarianten permanent vierwielaangedreven zijn.

Trekgewicht

Het trekgewicht is met 1650 kg nog altijd op peil en in combinatie met Trailer Sway Control kan hij op die manier een leuke aanhanger veilig trekken. Niet bekend is nog wat de hybrideversie zal verbruiken of wat de technische specifcaties zijn. Die zullen vermoedelijk niet veel afwijken van de aandrijflijn in de Lexus NX 300h, die totaal 197 pk vermogen te bieden heeft en 5.0 l/100km verbruikt. Begin 2016 komt hij in Nederland op de markt.

Tags