| Door:

Audi presenteert de nieuwe Q8

Met de komst van de Q8 lijkt het programma SUV's van Audi behoorlijk afgerond.

Audi hield vandaag de zogenaamde Summit waar de nieuwe Q8 onthuld werd. De coupéversie van de Q7 werd de laatste weken en dagen door Audi regelmatig onder de aandacht gebracht door middel van teaserbeelden. Maar nu zijn de officiële foto's bekend inclusief de nodige informatie.

Tekening

Die laten zien dat Audi precies beantwoord aan de verwachtingen die het merk met de tekening al had opgewekt. De grille is behoorlijk porminent aanwezig en de achterlichten worden net als bij de A8 en A7 met elkaar verbonden. Vooral van de zijkant is de aflopende daklijn goed zichtbaar.

Bagagevolume

Ondanks de meer coupéachtige daklijn, waardoor het een concurrent is geworden van de Mercedes GLE en BMW X6, blijft de Q8 behoorlijk praktisch met een bagagevolume dat varieert van 605 tot 1.755 liter. Qua detaillering van het interieur zijn er veel overeenkomsten met de A8 en A6.

Motoren

Ondanks dat de concept van het model een plug-in hybride was, biedt Audi die technische optie in eerste instantie zeker niet aan. In eerste instantie rolt er een diesel van de band, de bekende 3 liter V6 met 286 pk en een koppel van 600 Nm. Deze versie kent wel de mild-hybrid techniek met een 48 Volt boordnetwerk en elektrische ondersteuning. Volgend jaar komen daar nog een 230 pk diesel en een 340 pk benzine bij.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0