| Door:

Verschillende thuislaadoplossingen Audi e-tron

Audi heeft onlangs de orderboeken geopend van de e-tron. Althans, je kon er alvast een reserveren. Nu maakt de fabrikant bekend met verschillende thuislaadoplossingen te komen om de e-tron aan te sluiten op het elektriciteitsnet thuis.

Aangezien het merendeel van de laadactiviteiten van een elektrische auto thuis plaatsvindt, gaat Audi voor de e-tron uiteenlopende thuislaadoplossingen aanbieden. Het standaard laadsysteem biedt de mogelijkheid om de auto op te laden bij maximaal 11 kW. Het optionele connect laadsysteem verdubbelt het laadvermogen tot 22 kW, waarbij de Audi e-tron wordt voorzien van een tweede, optionele lader.

Het connect laadsysteem is tevens te koppelen aan de energievoorziening binnen het huis. Via het Wifi thuisnetwerk voorziet het laadsysteem in samenwerking met het home energy management system (HEMS) in intelligente laadfuncties. Zo kan je gebruikmaken van variabele energietarieven of van de aanwezige zonnepanelen waarbij de elektrische SUV zonnige momenten via de weersverwachting meeneemt in de laadcyclus.

Tags