| Door:

Audi maakt prijs Q8 bekend

Audi breidt het leveringsprogramma SUV's en crossovers weer verder uit met de grote Q8. Nu bekend is wat die auto kost, kan het model ook worden besteld bij de dealer.

Vroege vogels moeten 109.155 euro neertellen voor de nieuwe Q8 50 TDI quattro. Die auto heeft onder de neus de 3 liter TDI die 286 pk levert alsmede een niet mis te verstaan koppel van 600 Nm. De motor presteert uitermate sportief met een sprintje naar 100 in 6,3 seconden. De topsnelheid is gemeten op 245 km/h. Schakelen hoeft de Q8-rijder natuurlijk niet zelf, daarvoor staat een 8-traps automaat. Volgend jaar komen er andere motoren en versies, zoals een 231 pk TDI en een TFSI benzine die 340 pk sterk is.

Pro Line

Uiteraard hoort er quattro vierwielaandrijving standaard bij, alsmede instelbare schokdempers, 20 inch lichtmetalen wielen en LED-koplampen. Wie extra geld kwijt wil aan opties die wordt door Audi niet tegen gehouden: vierwielbesturing, adaptieve luchtvering, wielen tot 22 inch en HD matrix LED koplampen. Daarnaast zijn er de Pro Line Plus en Pro Line S pakketen met onder meer MMI navigatie Plus en de Audi virtual cockpit.

Valcona

Pro Line Plus omvat ook adaptieve luchtvering, geventileerde comfortstoelen vóór, comfortairconditioning met vier zones, Valcona-leren bekleding in het interieur, een premium audiosysteem van Bang & Olufsen en een parkeerhulp plus. De adaptieve sportluchtvering, een S line sportpakket met 21 inch wielen en een S line exterieurpakket zijn de elementen die de Pro Line S vertegenwoordigen.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0