Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_1ffvo28r1umvrqbs6d8fl27hk3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Rode gordels en carbon dak voor Volvo V40 Carbon Edition


| Door:

Rode gordels en carbon dak voor Volvo V40 Carbon Edition

Volvo komt met een speciale gelimiteerde editie van de V40, de Carbon Edition. De naam verklapt al een beetje wat er bijzonder aan is. Het goede nieuws voor zakelijk rijders: hij komt er ook met 20% bijtelling.

Twee motoren

De Volvo V40 Carbon Edition komt met twee viercilinder motoren, de D4 dieselmotor met 190 pk en 400 Nm en de T5 benzinemotor met 245 pk en 350 Nm. De D4 is goed voor 20% bijtelling, dankzij een CO2-uitstoot die ruimschoots onder de 110 gram per kilometer blijft. Allebei zijn ze gekoppeld aan een achttraps automaat, die normaal voor de D4 een meerprijs heeft van 2.500 euro.

Voor het dak, de spiegelkappen, instaplijsten gebruikt Volvo carbon. Het carbon dak heeft ook direct voordelen: het zwaartepunt wordt lager, zodat de wegligging van de V40 beter wordt. De prestaties blijven overigens gelijk. Nul naar honderd km/h doet de diesel nog steeds in 7,2 seconden en de T5 benzine in 6,3 seconden.

Gelimiteerd

Volvo bouwt 343 stuks van de V40 Carbon Edition. Van die 343 komen er 100 naar Nederland. Het wordt het sportieve topmodel van Volvo en dat zit hem vooral in de details. Zo heeft hij 19 inch lichtmetalen wielen die zwart gespoten zijn, een verlaagd onderstel en zwarte uitlaatsierstukken. In het interieur zitten rode gordels en de stoelen zijn bekleed met nubuck en leder. Ook heeft hij opties als een navigatiesysteem, parkeersensoren, xenon koplampen, stoelverwarming en een verwarmbare voorruit standaard. 

 

Prijs

De V40 Carbon Edition kost 42.495 euro, ongeacht of je kiest voor de diesel- of de benzinemotor. In juli staat hij bij de dealers en hij is per direct te bestellen.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0