Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/7b8efe09d2ae6b637563c5d1d5957d697b8f8983): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Skoda Superb ook als plug-in hybride


| Door:

Nieuwe Skoda Superb later als plug-in hybride

In Florence maken we momenteel kennis met de nieuwe Skoda Superb. We rijden daar met de 2.0 TDI die 20% bijtelling scoort. Een woordvoerder van Skoda laat weten dat er ook een plug-in hybride op stapel staat.

De nieuwe Skoda is ontwikkeld op het MQB-platform van de Volkswagen Group, waardoor de techneuten veel flexibiliteit hebben. Zo kon de nieuwe Superb 75 kg lichter worden terwijl de lengte en breedte van de carrosserie toenam. De nieuwe Superb is 4.86 meter lang en daardoor met recht een vlaggenschip.

Een woordvoerder van de importeur laat weten in tegenstelling tot bij zijn voorganger meer wordt verwacht van de Superb Hatchback, die nu een traditionele achterklep heeft in plaats van de multifunctionele (en 25 kg zwaardere) Twindoor. Daarnaast voorziet het merk ook de komst van een plug-in hybride. Deze staat later in de levenscyclus van het model gepland, nu de Skoda-rijder wel bereid moet zijn voor deze techniek te willen betalen, zo luidt de officiële verklaring.

Eerste indruk

Hoewel we dus op de stekker-Superb nog een jaar of twee, drie moeten wachten, ben je met het huidige gamma TSI en TDI-motoren uitstekend bedeeld. We reden de eerste kilometers met de 2.0 TDI diesel, goed voor 150 pk. In combinatie met een handbak sleurt deze diesel er flink aan en profiteer van je veel vermogen en bijtellingsvoordeel, want de TDI komt in aanmerking voor 20% bijtelling. Zelfs de 190 pk-variant. Lees hier onze eerste indruk. De Superb staat vanaf 25 juni bij de dealer en is er vanaf net geen 28 mille.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0