Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_jv8npcm5h6a4r1g01ilm1f2u44, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Dit is de nieuwe BMW X1


| Door:

Nieuwe BMW X1 onthuld

BMW lanceert de nieuwe generatie X1. Het resultaat is stoerder, ruimer, zuiniger en….20% bijtelling! Eind oktober staat hij in Nederland.

De nieuwe X1 staat prominenter op het netvlies en is hoger dan zijn voorganger. Zodoende heeft de auto meer een SUV-uitstraling dan dat van een crossover. Bovendien kan de X1 daardoor meer ruimte bieden, zowel voorin als op de achterbank. Ook de bagageruimte is vergroot en meet nu 505 tot 1550 liter. Met de achterbank rechtop valt er te variëren met ruimte door de verschuifbare achterbank.

Motoren

Niet te zien maar wel een feit is het nieuwe platform waar de X1 op gestoeld is. Dat resulteert in voor- en vierwielaangedreven motorisaties, met tweeliter viercilinder turbomotoren. Aan de basis staat de X1 sDrive18d met 150 pk en voorwielaandrijving, goed voor 109 gram CO2/km en 20% bijtelling. Daarna volgt de xDrive20d (190 pk), sDrive20i (192 pk), xDrive25i (231 pk) en de xDrive25d (231 pk). Pit is er dus genoeg.

Innovaties

De nieuwe X1 is verder van deze tijd met innovaties zoals LED-koplampen, Dynamic Damper Control, BMW Head-Up Display en het BMW Driving Assistant Plus systeem. Ook maken diverse veiligheidssystemen hun debuut, waaronder Lane Departure Warning, Traffic Jam Assistant en Pedestrian Detection met City Brake functie.

Introductie

BMW zet de nieuwe X1 als Essential, Sport Line, xLine en vanaf november als M Sport in de showroom. Prijzen zijn nog niet bekend maar we verwachten dat deze medio juli bekend zullen zijn, op het moment dat de nieuwe X1 aan de pers wordt voorgesteld. 

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_jv8npcm5h6a4r1g01ilm1f2u44, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0