| Door:

Faceliftje voor MINI Countryman

Nu de nieuwe MINI bij de dealer staat, is het tijd de Countryman op te frissen. De grootste wijzigingen vinden we onder de kap en hij staat vanaf juli bij de Nederlandse dealers.

De facelift van de Countryman is voor het uiterlijk beperkt gebleven; let even op de grille, de koplampen, het design van het lichtmetaal en – speciaal voor de versies met ALL4 vierwielaandrijving – zwarte wielkastranden, skid plates en dorpelverbreders. Maar vervolgens geeft MINI aan dat die ALL4-look als optie voor de voorwielaangedreven varianten beschikbaar is. Ook nieuw: speciaal voor Nederland wordt de Countryman geleverd met vijf zitplaatsen in plaats van vier (stoelen).

Onder de motorkap treffen we verder verfijnde 1,6 liter diesels, waardoor de One D en Cooper D met 111 gram CO2/km in aanmerking komen voor 20% bijtelling. Leuk is ook de upgrade voor de Cooper S, die levert nu 190 pk.

Het interieur van de Countryman is speciaal voor Nederland standaard ingericht met vijf zitplaatsen (lees: met een achterbank in plaats van twee stoelen). Die achterbank laat zich zowel neerklappen als verschuiven. Bagageruimte? 350 tot 1170 liter. Door onder meer verbeterde geluidsisolatie, zwarte wijzernaalden en extra chromen details moet het geheel er weer even tegen kunnen.

Nieuw in de standaarduitrusting zijn een bandenspanningscontrolesysteem, verwarmde buitenspiegels en in hoogte verstelbare voorstoelen. Ook is de reeks beschikbare opties verder uitgebreid. Dat zijn onder meer Xenonverlichting, adaptieve bochtverlichting, LED-mistlampen met LED-dagrijverlichting, een panoramadak, een sportonderstel, een met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel en schakelpaddles voor de automatische transmissie. Tenslotte is het aanbod aan infotainment vergroot en is een premium audiosysteem van Harman Kardon mogelijk. Voor de MINI Countryman is het uitgebreide MINI Connected beschikbaar, zodat via een gekoppelde smartphone verschillende apps zijn te downloaden.

De vernieuwde MINI Countryman staat vanaf juli bij de dealer, maar de prijzen zijn nog niet bekend.

 

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0