Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_sra6b2v1nn16j2otv65rbtt253, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/300f4923a6fd0676d0c9db1a5de4647c145d979f): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Facelift 2015 Jaguar XJ vernieuwt rondom


| Door:

Rondom vernieuwingen voor Jaguar XJ

De Jaguar XJ heeft een facelift gekregen. De luxe limousine is krachtiger en luxer geworden en gaat met InControl infotainment veelzijdig online.

Aan de looks van de XJ heeft Jaguar niet veel hoeven sleutelen; een iets grotere grille, meer chroom, dubbele uitlaat en hoogglans zwarte elementen voor de achterbumper maken de XJ weer bij de tijd. Ook schijnt elke XJ standaard met LED-koplampen de wereld in.

Onderhuids krijgt de 3.0 V6 diesel een upgrade, want die levert nu maar liefst 306 pk en 700 Nm. Nog altijd zijn de 2.0 liter turbo (240 pk), 3.0 Supercharged (340 pk) en 5.0 Supercharged (550 pk) als alternatief beschikbaar. De 3.0 Supercharged kan ook op vierwielaandrijving rekenen. Alle varianten hebben voortaan elektrische stuurbekrachtiging.

InControl infotainment

Het infotainment van de XJ liep de laatste tijd achter op de concurrentie. Met dank aan het InControl Touch systeem is de Britse limousine weer up to date, inclusief WiFi hotspot en InControl smartphone apps om de standkachel te bedienen, de deuren op afstand te sluiten, de GPS-locatie te achterhalen en de nooddiensten op te roepen. Bijzonder is de Commute-functie van de navigatie, die dagelijkse routes herkent en automatisch een snellere variant voorschotelt bij file. Zo is de navigatie ook nuttig wanneer je deze niet ingeschakeld hebt.

Muziekliefhebbers kunnen het Meridian audiosysteem met 26 speakers bestellen. Naast fraai geluid trakteert het systeem op een functie die vergelijkbare muziek zoekt en afspeelt. Een slimme manier om de muziekdatabase uit te breiden. Er is voldoende capaciteit voorhanden want Jaguar monteert een 60GB harddisk. Inzittenden achterin komen niets te kort met Rear Seat Entertainment.

Op het gebied van hulpsystemen heeft Jaguar ook vernieuwingen toegepast. De adaptieve cruise control biedt nu ook een file-assistent, daarnaast is er verkeersbordherkenning beschikbaar. De tractiecontrole is verbeterd terwijl inparkeren nu nog meer ‘op de automaat’ kan.

Introductie

De nieuwe XJ wordt dit najaar op de markt verwacht. De prijzen en exacte uitvoeringsspecificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. 

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_sra6b2v1nn16j2otv65rbtt253, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0