Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/a95f9effe5bb5e9b3874fc8de750f59968fc9613): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Open Smart komt in februari 2016


| Door:

Open Smart komt in februari 2016

Er komt weer een dakloze versie van de Smart ForTwo. Nog wel even geduld hebben...

Twaalf seconden

De nieuwe Smart cabriolet krijgt een dak dat op twee manieren gebruikt kan worden. De eerste manier wordt waarschijnlijk ook het meest gebruikt: in twaalf seconden is het canvas dak elektrisch te openen. Het dak vouwt dan achter de B-stijl op. Dit kan op iedere snelheid, zelfs bij de topsnelheid van 155 km/h.

Als het dak naar beneden ligt, kun je ook de daklijsten tussen de A- en B-stijlen verwijderen, zodat je helemaal open zit. Om het gemakkelijk te maken is daarom het elektrische dak ook met de sleutel te bedienen, zodat als je op de auto af komt lopen, je het dak vast naar beneden kunt doen, de lijsten kunt verwijderen en meteen kunt vertrekken. De lijsten passen in een speciaal compartiment in de kofferbak.

Drie kleuren, drie lijnen

Het dak is leverbaar in drie kleuren: blue denim (kleur van een spijkerbroek), rood of zwart. De achterruit is altijd gemaakt van glas en de bekleding aan de binnenkant van het dak is altijd grijs. Net als de normale ForTwo kun je hem ook weer bestellen als Passion, Prime en Proxy.

Twee motoren

Net als de normale ForTwo komt de Cabriolet met twee motoren, die allebei ook gekoppeld kunnen worden een een Twinamic automaat met dubbele koppeling. De 90 pk sterke 0,9 liter driecilinder turbomotor is weer de topversie. Instappen kan met de atmosferische 1,0 liter driecilinder met 71 pk. De uitstoot is in alle gevallen 99 gram CO2 per kilometer, behalve voor de sterkste versie met automaat, die heeft een uitstoot van 97 gram CO2 per kilomter. In 2016 ruimschoots goed voor 21 procent bijtelling.

Frankfurt

Over twee weken wordt de Smart ForTwo Cabriolet aan het publiek voorgesteld op de IAA in Frankfurt. In november is de dakloze Smart te bestellen en in februari staan de eerste exemplaren bij de dealer.

 

Tags