Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/23e6f6001866b271facdb800fc6f6c67f7c0c61b): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Seat Ibiza Cupra wordt sterker


| Door:

Seat Ibiza Cupra wordt sterker

De nieuwe Seat Ibiza Cupra krijgt twaalf pk's en zeventig Nm's extra. Daarmee is het de snelste Ibiza Cupra tot nu toe.

1.8

De Ibiza Cupra deelt zijn nieuwe motor met de Volkswagen Polo GTI. De 1,8 liter turbomotor vervangt de 1,4 liter TSI en levert serieus meer kracht. In totaal krijgt de Ibiza Cupra nu 192 pk en 320 Nm, terwijl hij eerst 180 pk en 250 Nm had. Naar 100 km/h sprinten gaat nu nog vlotter; in 6,7 seconden is hij er al. De topsnelheid is ook 7 km/h gestegen tot 235 km/h. Het gemiddeld verbruik is overigens ook nog afgenomen.

Adaptieve dempers

Seat rust de Ibiza Cupra standaard uit met Cupra Drive Profile. Daarmee kun je meerdere instellingen van de auto regelen, waaronder ook de demping. Deze kan zowel ingesteld worden op comfort als op sport. Ook heeft hij standaard een elektronisch XDS sperdifferentieel, zodat hij in snelle bochten meer grip houdt. Het uiterlijk is zo sportief mogelijk met standaard 17 inch lichtmetalen wielen, een matzwarte diffuser, een voorbumper met grotere luchtinlaten en een flinke uitlaat in het midden van de achterbumper. Bi-xenon verlichting s ook standaard op de Cupra.

Carplay

De Ibiza Cupra profiteert ook van de facelift van de Ibiza. Dat wil zeggen dat de binnenmaterialen beter zijn geworden, hij uitgebreider te personaliseren is, maar hij vooral ook veel techniek aan boord krijgt. Met name het infotainmentsysteem dat Apple Carplay en Android Auto ondersteunt, behoort tot de beste systemen in zijn klasse.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0