| Door:

Mercedes GLC350e toch niet dit jaar in showroom

Soms zit het mee, soms zit het tegen. De Mercedes-Benz GLC350e komt toch niet dit jaar op de markt. En dat betekent dat de plug-in hybride met 21% bijtelling in de showroom komt te staan.

Deze zomer liet Mercedes ons voor het eerst rijden met de nieuwe GLC, de opvolger van de GLK. Naast de benzine- en dieselversies werd ook een GCL350e plug-in hybride gepresenteerd, uitgerust met de aandrijflijn van de C350e, maar dan met vierwielaandrijving. Het zou er om spannen of de eerste leveringen dit jaar nog zouden plaats vinden.

Levering 2016

Vandaag bevestigt de importeur dat die kans er niet in zit. De GLC 350e komt in januari 2016 op de markt en dat betekent een hoger bijtellingspercentage. Afgaande op de opgegeven CO2-uitstoot van 60g/km scoort de Duitser 21% bijtelling. Met een verwachte prijs van circa 65 mille is de GLC daardoor niet zo fiscaal aantrekkelijk als andere plug-in hybrides, zoals de C350e uit eigen huis (maar die is voor 2015 uitverkocht), of modellen van andere merken zoals BMW (3 Serie, 2 Serie), Volvo (V60, XC90), Volkswagen (Passat) of Audi (Q7).

 

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0