| Door:

Opel Astra Sports Tourer ook naar IAA

Opel presenteert naast de nieuwe Astra hatchback ook de stationwagen, de Sports Tourer, voor het eerst aan het grote publiek op de IAA in Frankfurt.

Lichter en ruimer

Net als de Astra hatchback wordt ook de Sports Tourer fors lichter. In het meest extreme geval scheelt het zelfs 200 kg. De buitenmaten blijven exact gelijk: de Sports Tourer is 4.702 millimeter lang, 1.871 millimeter breed en 1.499 millimeter hoog. Toch werd de beenruimte voor achterpassagiers zo'n 2,8 centimeter groter en ook de hoofdruimte voor de bestuurder groeide met 2,6 centimeter. Klap je de achterbank neer, is er nu plek voor 1.630 liter, zo'n 80 liter meer dan voorheen.

Motoren

Het motorengamma van de nieuwe Astra Sports Tourer gaat van een 1,0 liter driecilinder turbomotor met 105 tot een 1,6 liter viercilinder turbomotor met 200 pk. In dat opzicht wijkt hij niet af van de Astra hatchback.

Meer luxe

De Astra Sports Tourer profiteert ook van de nieuwe infotainmentsystemen van de Astra hatchback. Apple CarPlay en Android Auto werken allebei en daarnaast heeft Opel ook nog het eigen OnStar, dat naast allerlei informatiediensten ook een WiFi hotspot toevoegt aan de auto. Matrix LED koplampen, verbeterde voorstoelen, een rijbaanassistent, een botspreventiesysteem tot 40 km/h en een optionele automatische achterklep maken dat de Sports Tourer luxer uit te rusten is dan ooit.

December

Om toch nog even terug te komen op die afvalkuur. De instapper van de Sports Tourer weegt nu rijklaar 1.263 kg. Dat is 130 kg minder dan eerst. De Astra Sports Tourer is volgende week te bekijken op de IAA in Frankfurt. Drie maanden later, in december van dit jaar, is hij te bestellen.

 

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0