Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/524c3ef610415a43ce6b1ab1f487010531ffcf9a): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Familiegezicht voor nieuwe Volkswagen Tiguan


| Door:

Familiegezicht voor nieuwe Volkswagen Tiguan

Zes centimeter langer, drie centimeter hoger, maar vooral een fors langere wielbasis. De nieuwe Volkswagen Tiguan is gepresenteerd op de IAA in Frankfurt en heeft het nieuwe familiegezicht gekregen.

Strakker

De Tiguan liep op designgebied een beetje achter de feiten aan. Liep, want met de nieuwe oogt hij een stuk scherper. De neus doet veel denken aan die van de Volkswagen Passat. De gelijkenis houdt daar niet op, want de Tiguan deelt zijn platform en motoren ook met de Passat. Voor de Tiguan maakt Volkswagen gebruik van het MQB platform en benzinemotoren van 125 tot 220 pk en dieselmotoren van 115 tot 240 pk. Hij is er zowel met voor- als vierwielaandrijving. 

GTE

Volkswagen heeft naar de IAA in Frankfurt ook meteen de Tiguan GTE meegenomen. Die auto heeft de 218 pk sterke aandrijflijn van de Passat GTE en kan tot 50 kilometer elektrisch rijden. Het gemiddeld verbruik is met 1,9 liter op 100 kilometer volgend jaar, als hij op de markt komt, goed voor 15% bijtelling.

Meer

De Tiguan is gegroeid. Niet alleen in afmetingen, ook in uitrusting en binnenruimte. Dankzij de langere wielbasis is de ruimte voor achterpassagiers fors groter en ook de kofferruimte is met 615 liter groter dan voorheen. Met de bank plat meet hij zelfs 1.665 liter. Qua uitrusting valt vooral het 12,3 inch scherm op dat nu Apple en Android telefoons ondersteunt. Stoelen met massagefunctie, een verwarmsbaar stuurwiel en een groot panoramadak dat ook te openen is, maakt de luxere uitrusting compleet.

 

 

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0