| Door:

Volgende Volvo V40 ook als plug-in hybride

Volvo is druk bezig met een nieuwe platform waar de volgende V40 op gebouwd wordt. Die auto komt er ook als plug-in hybride en wij hebben de eerste gegevens.

Voorwielaandrijving

Waar Volvo's plug-in hybrides tot nu toe steeds vierwielaangedreven waren, komt daar met de nieuwe V40 in 2017 verandering in. De aandrijving gaat enkel naar devoorwielen. Volvo koppelt een driecilinder met verschillende vermogens aan een elektromotor met 75 pk. Voor de sterkste versie moet je rekenen op een vermogen van ruim 200 pk, waarbij de benzinemotor zo'n 180 pk op zijn rekening neemt. De aandrijving gaat via een zeventraps automaat vervolgens naar de wielen.

Benzine

Volvo geeft aan in de toekomst vooral in te zetten op benzine plug-in hybrides, aangezien dat voor markten als China en de Verenigde Staten beter geschikt is. Een dikke dieselhybride zoals de V60 D6 kun je in de toekomst dan ook vergeten. 

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0