| Door:

Kia Optima PHEV stekkert in 2016

De Kia Optima staat nu met dieselmotor en 20% bijtelling bij de dealer. In 2016 breidt de familie zich uit met onder meer een plug-in hybride.

Als het aan Kia ligt gaat de Optima een grote carrière tegemoet. In 2016 verschijnt het vlaggenschip ook als Optima GT (sportief) en Optima Wagon (stationwagon) op de markt. De Optima PHEV is misschien wel de belangrijkste varianten die scoort hoge ogen.

45 km elektrisch

De Optima PHEV maakt gebruik van plug-in hybride techniek en kan volgens Amerikaanse normen zo’n 45 kilometer volledig elektrisch rijden. Wanneer de accu’s leeg zijn, rijdt de Optima met zijn 2.0 GDI benzinemotor gemiddeld 1 op 17. Europese specificaties zijn nog even onder de pet blijven liggen, maar met 205 pk slaat de Optima geen modderfiguur.

Om de Optima met stekker te laten onderscheiden van de huidige diesel en reguliere hybrideversie (hier niet leverbaar), monteert Kia verchroomde instaplijsten, een actieve grille die zich afsluit als dat efficiënter is en trakteren de ontwerpers op diverse metallicblauwe details voor de carrosserie.

Prijzen

Prijzen zijn nog niet bekend. De Optima 1.7 CRDi met 20% bijtelling is verkrijgbaar vanaf 29.995 euro.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0