Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_4cirqjqj93od5h6s41psda1su2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/e9c598309247b677f96f7eb939d7056bbd11b8f2): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/c460e6febc183d323df6f8a715ed7a0ca4b995b4): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Wintertips en voorbereiding voor wintersport met de auto


| Door:

Wees voorbereid op koning Winter(sport)

Als je elk jaar met de auto op wintersport gaat, dan weet je door schade en schande onderhand wel welke voorbereidingen je moet treffen. Desalniettemin is het verstand om deze checklist door te nemen.

Vloeistoffen

Zorg dat uw ruitensproeier- en koelvloeistofreservoir gevuld zijn met antivriesvloeistof.

Parkeren

Als het vriest, dan moet je je auto niet op de handrem zetten, maar in de versnelling. De handrem kan namelijk bevriezen.

Zicht

Zet je ruitenwissers bij nachtvorst omhoog. Anders vriezen ze vast op je voorruit en kunnen ze scheuren als je ze wilt gebruiken.

Sneeuw

Haal de overtollige sneeuw van de auto. Als u moet remmen, dan schuift de sneeuw van het dak over de voorruit naar voren en belemmert uw zicht. Voor uw medeweggebruikers die achter u rijden, vormt de sneeuw op uw dak een sneeuwstorm als het er vanaf geblazen wordt. Vergeet ook niet de sneeuw van uw verlichting af te vegen. Een af-fabriek standkachel komt in dit soort omstandigheden helemaal gelegen.

IJs

Gebruik een ijskrabber, ruitontdooier en slotontdooier voor uw auto, maar laat ze niet in uw auto liggen. Ruitontdooier is niet schadelijk voor uw ruitrubbers. Iets wat vroeger wel beweerd werd. Gebruik nooit heet water voor uw bevroren ruiten. Ze zouden daarvoor kunnen barsten. Je kunt je portierrubbers insmeren met vaseline of inspuiten met siliconespray. Dat voorkomt het vastvriezen van de rubbers.

Ruiten

Zorg dat je ruiten goed schoon zijn, dan zullen ze minder snel beslaan. Door het gebruik van de airconditioning heb je een droog interieur, waardoor de binnenkant van je auto niet kan bevriezen of beslaan.

Winterbanderegeling

Vergeet uiteraard niet winterbanden te laten monteren. Daarmee heb je meer grip en is je remweg aanzienlijk korter. Veel leasemaatschappijen bieden een winterbandenregeling aan waarin winterbanden in het leasecontract zijn opgenomen.

Vervangend vervoer

Zakelijke rijders met een volledig elektrische auto kunnen afhankelijk van de leasemaatschappij alternatief vervoer krijgen voor vakanties. Soms wordt alternatief vervoer ook aangeboden vanuit een automerk. Onder meer BMW i en Nissan bieden deze mogelijkheid.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_4cirqjqj93od5h6s41psda1su2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0