Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_jd1ho2j5oop09tqisj8h1guna0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
De kansen van de nieuwe Toyota Prius op de zakelijke markt


| Door:

Leaseauto van de Week 7: de nieuwe Toyota Prius

Na bijna 20 jaar is de vierde generatie Prius een feit, de zuinigste auto ter wereld zonder stekker. De perfecte auto voor de zakelijke markt?

Toyota heeft de nieuwe Prius een hele andere basis gegeven. Die nieuwe architectuur, het kleinere maar sterkere accupakket en de nog zuinigere motor maken de nieuwe Prius de zuinigste auto zonder stekker. Niet onbelangrijk; zijn carrosserie is ook meer uitgestrekt, waardoor de Japanner nog iets groter lijkt dan hij daadwerkelijk is.

Met een lengte van 4.54 meter schurkt de Prius nu meer dan ooit tegen de middenklasse aan, maar het scheelt nog altijd een decimeter of twee met een Passat. Toch kom je op de achterbank niets tekort aan ruimte en hoeft de Prius zich met een bagageruimte van 501 liter nergens voor te schamen.

Prijs/uitrusting

De vanafprijs van 29.995 euro maakt de hybridekoning ook aantrekkelijk en voor dat geld monteert Toyota al behoorlijk veel (veilige) snufjes: Bi-LED koplampen, een achteruitrijcamera, smart entry met startknop, Toyota Touch 2 multimedia en digitale radio. Ook het Toyota Safety Sense pakket met Pre-Collision System (PCS) met voetgangersdetectie, Lane Departure Alert (LDA) met automatische stuurcorrectie, Automatic High Beam (AHB), Road Sign Assist (RSA) en Adaptive Cruise Control (ACC) is op elke Prius aanwezig.

21% bijtelling

Fiscaal gezien is de zuinigste auto zonder stekker (met een CO2-uitstoot van slechts 70g/km) inmiddels niet aantrekkelijker dan een andere zuinige auto met 21% bijtelling, of de voordeligere Auris hybrid, in zekere zin een concurrent uit eigen huis. De vraag is daarom of de Prius het zakelijke succes van voorheen kan evenaren. In vergelijking met andere middenklassers is de redelijk rijk uitgeruste Prius wel een aantrekkelijk aanbod, ook gezien de leaseprijzen. Daarnaast heeft de Prius standaard een automaat, iets wat steeds vaker op het verlanglijstje van de leaserijder staat. 

2016: 2000 stuks

De Nederlandse importeur verwacht dit jaar 2000 exemplaren de weg op te sturen, waarvan 250 stuks van een extra complete First Edition. De Prius Plug-In van de huidige generatie blijft dit jaar nog leverbaar met 15% bijtelling, tot het moment dat Prius Plug-in van de vierde generatie intrede doet.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0