| Door:

Audi opent orderboeken Q7 e-tron plug-in hybride

Audi voegt daad bij het woord met het bestelbaar maken van de Q7 plug-in hybride. Zoals beloofd is de prijs bepaald op 85.000 euro en gaan zakelijke rijders op pad met 15% bijtelling.

De Q7 plug-in hybride staat als Q7 e-tron 3.0 TDI quattro in de prijslijst. Audi zet de auto aan het werk met een gecombineerd vermogen van 374 pk, waarbij de accu’s voldoende prik hebben voor 56 kilometer elektrisch rijden. Het relatief grote bereik bezorgt de Q7 e-tron een lage CO2-uitstoot van 46 g/km en een cyclusverbruik van 1.8 l/100km. Bij de verkoopstart zijn inmiddels meer cijfers bekend: zo sprint de Q7 e-tron in 6.2 seconden naar 100 km/u en bedraagt het trekgewicht 2800 kg, tot 3500 kilo wanneer de (comfortabele) luchtvering is besteld.

Standaarduitrusting 

De Q7 e-tron 3.0 TDI valt ook op door de relatief rijke standaarduitrusting met onder meer LED koplampen, het digitale instrumentenpaneel, MMI navigatie plus met MMI touch, Audi sound system en de Audi phone box. Ook Audi connect is inbegrepen. Hiermee is een snelle internetverbinding mogelijk. In het verlengde hiervan is ook Audi connect safety & service standaard. Met de Audi connect e-tron services en de Audi MMI app is het hiermee mogelijk om via een smartphone het laadproces te managen, de airco te bedienen en data van vorige trips te raadplegen. Desgewenst verzorgt Audi ook een laadpunt thuis van Essent.

Kopers kunnen de Q7 e-tron verder op smaak brengen als Premium Edition en Sport Edition, welke hier eerder aan bod zijn gekomen.

Tags