Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/3fbebcfd1a392d9c7264c6948983adb3eb45ca7a): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Oktober goed voor leasemarkt


| Door:

Oktober goed voor leasemarkt

Het laatste kwartaal van een jaar is normaal gesproken geen toptijd voor leaseauto's, maar in oktober zijn er toch ruim elfduizend nieuwe leaseauto's afgeleverd. Een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar.

2015

Komend jaar gaat er namelijk het nodige veranderen aan de bijtelling, wat zorgt voor een opleving in het aantal leasecontracten. Om nu aan veertien procent bijtelling te voldoen mag een auto maximaal 89 gram CO2 per kilometer uitstoten als benzine-auto en 86 gram CO2 per kilometer als diesel. Die grens schuift op naar 83 gram CO2 per kilometer voor allebei. Daarom lijken veel mensen nu nog snel een auto te willen leasen. Veel leasecontracten zijn immers voor vijf jaar. Uit cijfers van het VWE blijkt dat er in oktober ruim 11.000 leaseauto's zijn geregisteerd, tegenover krap 10.000 vorig jaar oktober. Een stijging van 11,9 procent.

Skoda aan leiding

Waar in september de Volvo V40 nog met de meeste registraties aan de haal ging, ging die eer in oktober naar de Skoda Octavia Combi. De Volvo V40 scoorde een tweede plek, nauw gevolgd door de Peugeot 308 SW, die in augustus nog goed was voor de meeste registraties. Van die top 3 houdt alleen de Peugeot 308 SW volgend jaar ook veertien procent bijtelling. 

 

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0