| Door:

Top 15 leaseauto's kent verrassingen

Nu de maand april achter ons ligt, weten we precies welke leaseauto’s het populairst zijn. In april lag de Skoda nipt op de eerste plaats, maar ook de Fiat 500 rukt op.

Uit cijfers van VWE, bewerkt door Aumacon, blijkt welke leaseauto’s de afgelopen maand het meeste in trek waren. De Skoda Octavia staat nipt op 1, gevolgd door de Volkswagen Up en Golf. Op de zesde en zevende plek blijven de Duitsers sterk vertegenwoordigd met de Polo en Passat Variant. Daartussen vinden we echter de Golf en Nissan Qashqai.

Kadjar

Het neefje van de Qashqai, de Renault Kadjar, staat op de negende positie, vlak na de nieuwe Volvo XC90. Voormalige leasetopper Renault Clio Estate neemt de twaalfde plaats in blijft de Opel Astra Sports Tourer nipt voor. De stationwagon van de Auto van het Jaar kon ook de Golf Variant voorblijven. De top-15 leaseauto’s van april wordt afgesloten door de Renault Clio.

Stijgers en dalers

Ondanks de dominante positie van Volkswagen moest het merk in de eerste vier maanden van dit jaar wel flink inleveren, met 31%. Merken als BMW, Skoda, Opel, Kia, Seat, Toyota, Mini, Mazda, Hyundai en Suzuki noteren dit jaar wel een toename in aantallen, waarbij Hyundai (95.7%) en Mazda (89.7%) de grootste relatieve stijgers zijn maar Opel, Toyota en Skoda in absolute aantallen het hardst gegroeid zijn.

Eindsprint

Toch is de strijd dit jaar nog lang niet gestreden. Met name eind dit jaar zal zijn stempel drukken op de leasemarkt omdat alleen dit jaar nog plug-in hybrides fiscaal aantrekkelijk zijn.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0